Ki ne szeretné a finom desszerteket?! Ám a plusz kilókat annál kevésbé, igaz? Most azonban mutatunk 3 klassz süteményt, melyekben nincs cukor, de ígérjük, hogy nem fogod hiányolni az édes ízt ezekből a finomságokból! Egészségesek és bűntudatmentesek. Kell ennél jobb? Lássuk a recepteket:
A legfinomabb cukormentes sütemények
1. Csokis málnás pite
1/3 bögre fagyasztott málna
1/3 bögre ízesítetlen kókuszszirom
1/3 bögre kókuszolaj
5 evőkanál sótlan vaj
2 evőkanál nyers kakaópor
2-3 evőkanál barna rizsszirup
1. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral
2. Szórd bele a málnát, kókuszt
3. Olvaszd meg egy serpenyőben a kókuszolajat és a vajat és keverd bele a kakaóport, majd a szirupot.
4. Öntsd bele a tortaformába, majd tedd a fagyasztóba 30 percre.
Sajnos nem lehet túl szabályos szeletekre vágni, de forró vízbe mártott késsel nagyobb az esélye.
Mennyiség: 6-8 szelet
2. Avokádós kókuszos jégkrém
1 nagy avokádó
1 bögre kókuszreszkrém/kókuszreszelék
1 lime leve
3 evőkanál kókuszvíz
1 evőkanál barna riszszirup
1 teáskanál chia mag
csipet só
1. Az összes hozzávalót turmixold össze ropotgéppel, míg krémes állagú nem lesz
2. Kanalazd bele jégkrém formákba, tegyél bele pálcikát és tedd a fagyasztóba
Mennyiség: 6-8 adag
3. Ropogós magvas sajttorta
1 bögre pucolt pisztácia vagy mogyoró
1 bögre ízesítetlen kókusszirom
1 bögre mandula liszt vagy más magliszt
8 evőkanál olvasztott vaj
680 g krémsajt (mascarpone)
2 evőkanál joghurt
3 evőkanál kókuszkrém/kókuszreszelék
1/2 bögre barna rizsszirup
1 tojás
1/2 kávéskanál vaníliapor
1 kis marék durvára vágott pisztácia (tetejére dísznek)
Kókuszreszelék - tetejére
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra
2. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral
3. Daráld össze a pisztációát vagy mogyorót, majd add hozzá a mandulalisztet, kókuszszirmot és a vajat, majd keverd újra, míg össze nem áll, krémesre. Tegyél még bele vajat, ha nem elég krémes és olajos (magvaktól).
4. Öntsd a keveretet a sütőformába, majd süst 5-8 percig, míg aranybarna nem lesz
5. Egy tálban keverd össze a krémsajtot, joghurtot, kókuszkrémet/kókuszreszeléket, a szirupot, vaníliát és a tojás. Habverőver keverd el, de ne túlságosan, maradjon lágy krémes. Kanalazd rá a megsütött lapra és tedd be még 20-30 percre a sütőbe. Ne süsd túl!
6. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd kicsit kihűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt felszolgálnád. Szórd meg a tetejét pisztációval és kókuszreszelékkel
Mennyiség: 6-8 szelet