5 könnyű leves a mozgalmas tavaszi napokra

N.V.

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ezek SOKKAL finomabbak, mint a zacskós levesek- és alig vesz igénybe több erőfeszítést. 
A kutatások szerint (is) a leves fogyasztása segít a fogyásban. Ezek közül az ízletes levesek közül bármelyeket elkészítheted egy pillanat alatt. Tehát ragadj meg egy fakanalat és próbálj ki valami újat.

 

Minestrone 

„Csak dobd össze és már kész is!” 
Minestrone szerelmesek, vigadjatok! Ez a recept pontosan olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
 
Hozzávalók:
2 teáskanál extra-szűz olíva olaj
2 doboz nátrium-szegény csirkehúsleves lé. 
1 doboz cannellini bab beáztatva majd lecsöpögtetve
1 doboz vörös szárazbab szintén beáztatva és lecsöpögtetve
2 doboz kockázott paradicsom
5 nagy répa, vékonyra szelve
1 csésze kockázott zeller
2 gerezd foghagyma, szétzúzva 
1 nagy vöröshagyma
0,5 teáskanál szárított oregánó
0,5 teáskanál fekete bors 
1 csomag teljes kiőrlésű rotini vagy ahhoz hasonló tészta
1 csomag fagyasztott paraj, felolvasztva és szárazra préselve
 
Elkészítés:
1. Dobjuk össze az összes hozzávalót, kivéve a tésztát és a spenótot, egy elektromos „low-cookerbe”. Nyomjuk meg a keverés gombot. Fedjük le és alacsony fokozaton főzzük 6-8 órán át.
2. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található elkészítési javaslatnak megfelelően. Ezután tegyük azt is és a spenótot is a cookerbe és főzzük nagy fokozaton további 10 percig.

Karfiolleves grillezett garnélarákkal

"Ez aztán karfiolleves-de még milyen!”
 
Hozzávalók:
3 teáskanál olíva olaj
0,5 csésze apróra vágott lilahagyma
0,25 csésze apróra vágott zeller
4 csésze karfiol rózsa apróra vágva
0,5 teáskanál morzsolt koriander
4,5 dl nátrium szegény csirke húsleves lé
2,5 csésze víz
8 db nagy garnélarák megpucolva és kifilézve 
0,3 csésze zsírszegény sűrített tej
0,5 teáskanál só
0,25 teáskanál frissen őrölt bors
 
Elkészítés:
Melegítsük a grill sütőt közepes hőmérsékletűre. Fújjuk be a lapját sütő spray-vel. Melegítsünk meg egy edényben 2 teáskanál olajat közepes hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert. Főzzük 6-7 percig folyamatos kevergetés mellett. Keverjük hozzá a karfiolt és a koriandert, ezt főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a húsleves lét és a vizet, majd forraljuk fel. 20 perc múlva vegyük le a hőfokot, tegyük félre és hagyjuk hűlni 5 percet. Fűszerezzük be a garnélarákokat ¼ teáskanál sóval, 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete borssal, és a megmaradt olajjal. Grillezzük addig, amíg opálos nem lesz, 2-3 percig oldalanként. Daráljuk püréssé turmixgépben a levest. Tegyük vissza az edénybe, majd keverjük bele a tejet, ¼ teáskanál sót, és 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete borsot. Közepes lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a garnélarákokat. 

Confetti kagylóleves

A kagylóban található omega-3 zsírsavak számos előnyös tulajdonsággal bírnak, nem utolsó sorban csökkentheti a depresszió kialakulásának kockázatát. Ha úgy érzed a szomorúság  okozza az étvágyad, kóstolj meg egy tányérkával ebből az élénk, színes levesből! 
hirdetes
 
Hozzávalók:
4 teáskanál olíva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 szálzeller durvára vágva
2 nagy piros vagy sárga kaliforniai paprika durvára vágva
0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
9 dkg kanadai bacon felvágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
4 teáskanál felaprított friss kakukkfű
hirdetes
3 csésze csirke húsleves lé
0,4 kg újkrumpli, feldarabolva
1 doboz (0,5 kg) felkockázva és leöntve a leve
0,5 csésze száraz fehér bor (nem kötelező)
5,5 csésze víz
2 tucat ,,Asari” (Rövid nyakú kagyló) jól megtisztítva
 
Elkészítés:
1. Hevítsük fel az olajat egy vastag falú lábosban, közepes lángon. Dobjuk bele a hagymát, a zellert, a kaliforniai paprikát és a borsot. Jól keverjük össze, majd néha-néha megkevergetve fedő alatt főzzük 12-14 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
2. Keverjük hozzá a bacont, a fokhagymát és a kakukkfüvet. Vegyük feljebb a lángot közepesnél valamivel magasabbra és folyamatos kevergetés mellett főzzük 5 percig, vagy amíg az összes lé elpárolog.
3. Adjuk hozzá a húslevest és a krumplit tegyük rá a fedőt, majd melegítsük forrásig. Ezután vegyük lejjebb a hőmérsékletet közepesre-alacsonyra és fedő alatt főzzük 10 percig, vagy amíg megpuhul a burgonya. Keverjük hozzá a paradicsomot és a bort (ha teszünk bele), fedjük le és még 5 percig főzzük tovább. Vegyük le a tűzhelyről.
4. Egy közepes méretű, fedős serpenyőben magas hőfokon forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a kagylókat. Vegyük le a gázt közepesre, majd gyakori kevergetés mellett, fedő alatt főzzük 8-10 percig, vagy amíg a kagylók kinyílnak. 
5. Szedjük át a kagylókat egy tálba, kiválogatva belőle azokat, melyek nem nyíltak ki. Benedvesített papír törlőkendővel borítsunk be egy sűrű hálójú szűrőt. Ezen keresztül öntsük egy üveg mérőedénybe a kagylólevet, hogy a homokot kiszűrhessük. Ezután hozzáönthetjük a levesünkhöz. Melegítsük újra, ha szükséges.
6. Távolítsuk el a kagylóról a héját, majd vágjuk fel nagyobb darabokra a húsát. Adjuk a leveshez, majd rövid melegítés újramelegítés után merjük ki tányérokba.
 

Kókuszos- répaleves

"Egy klasszikus zöldségleves megbolondítva egy kis trópusi ízzel?- Naná!”
 
Hozzávalók:
1 evőkanál kókuszolaj
0,45 kg meghámozott és felszeletelt répa
1 édes krumpli meghámozva és felszeletelve
1 sárga hagyma felszeletelve
1 evőkanál meghámozott és felszeletelt gyömbér 
3 csésze nátriumszegény zöldségleves alap lé
2 csésze kókusztej 
2 evőkanál lime leve
2 teáskanál curry por 
0,25 teáskanál kardamom 
 
Elkészítés:
Egy lábasban közepes hőfokon melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a répát, az édes krumplit, és a hagymát.  Tegyünk rá fedőt és néha megkevergetve főzzük körülbelül 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és kissé megbarnulnak. Adjuk hozzá a gyömbért és főzzük 1 percig. Tegyük bele az zöldséglevest, és forraljunk rajta egyet, majd félig tegyük rá a fedőt és körülbelül 10 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. 
Tegyük bele a levest egy turmixgépbe és turmixoljuk simára. Adjuk hozzá a kókusztejet és keverjük össze vele. Tegyük vissza a lábasba, adjuk hozzá a lime levét, a curry port, és a kardamomot. Melegítés közben kevergessük. Ha szeretnénk, díszíthetjük piros paprikával, bazsalikommal és zöldhagymával.

Escarole leves édesköménnyel, fehér babbal és mini fasírtokkal

"Előszörre nagyon bonyolultan hangzik, de valójában gyerekjáték elkészíteni.”
 
Hozzávalók:
Húsgombócok:
0,25 kg enyhe ízű olasz disznóhúskolbász ömlesztve (vagy távolítsuk el bőrét)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Leves
fél fej vöröshagyma felszeletelve
1 gumó édeskömény felszeletelve
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 doboz fehérbab leöblítve és lecsepegtetve
3 bögre húsleves lé
3 teáskanál frissen őrölt fekete bors 
6 teáskanál olíva olaj
 
Elkészítés:
1. A kolbászhúsból formázzon 30 teáskanál méretű gombócot. Közepes hőfokon, körülbelül 5 percig főzze a gombócokat, majd tegye ki egy tányérra. 
2. Süssük meg hirtelen a hagymát és a köményt zsiradékban körülbelül 10 percig közepes lángon. Majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk össze vele. Majd ezután az ecarolét, amiből tegyünk félre egy marékkal. Vegyük nagyobbra a lángot és tegyük félre két percre, amíg a levelek megfonnyadnak.
3. Tegyük vissza a húsgombócokat az edénybe, adjuk hozzá a babot, a húsleves lét, a borsot és egy bögre vizet. Forrald fel. Tegyél rá fedőt és körülbelül főzd, amíg meg nem főnek a húsgombócok (körülbelül 5 perc). Tedd hozzá a félretett escarolát. Tegyük külön őket és csepegtessünk rá egy kevés olíva olajat. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

B9-vitamin

Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak,... Tovább

Bemelegítés

  Minden súlyzós edzés előtt szükséges, módja kardió gépen végzett 5-10 perc laza... Tovább

Tovább a lexikonra