Almás vegán muffin recept

SzSz

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezt a vegán almás muffin receptet a glutén-, tej-, és a tojásérzékenyek is bátran elkészíthetik. Emellett remek tápértékekkel rendelkezik, így akár diétádba is tökéletes beilleszthető. Mivel vegán, így vegánok és vegetáriánusok egyaránt fogyaszthatják. Hát nem egy szuper recept? Máris mutatjuk! 

Ezek a vegán almás muffinok garantáltan sikert fognak aratni az egész családnál. Tökéletes fahéjas-almás ízvilág, ami nem szárad ki, nagyon puha és isteni finom. Fogyaszthatjuk akár reggelire vagy desszertnek is ezt az igazán egyszerű édességet. 


 
ÖSSZETEVŐK

  • 2 csésze (250g) étrendednek megfelelő liszt 
  • 1 csésze (200g) barna cukor/édesítőszer 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 2/3 csésze (180ml) Vegán teavaj (ami: 1 evőkanál citromlé, 2/3-ad csésze szójatejjel)
  • 1/4 csésze (60ml) kókuszolaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 evőkanál almaecet 
  • 2 evőkanál almaszósz
  • 1 csésze (125 g) apróra vágott alma (hámozott)

Elkészítés


Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Fújjuk le a muffin tálcát (EzCoat) Olaj spray-vel és tegyük félre.


A lisztet keverő edénybe öntjük, és adjuk hozzá a barna cukrot, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót, majd összekeverjük őket.
Készítsük el a vegán teavajat: 1 evőkanál citromlevet adjunk hozzá 2/3-ad csésze szójatejhez és keverjük össze. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a vegán teavajat, az olajat, a vanília kivonatot, az ecetet, az almaszószt és elegyítsük őket egybe. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott almát, majd keverjük egybe az egészet. Ha megvagyunk adagoljuk ki a muffin formákba a tésztát. A muffinokat süssük 30 percig, amíg a muffin közepe át nem sült. Ezt fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A sütőből kivéve rakjuk őket rácsra kihűlni. 

hirdetes

Egy muffin tápanyagtartalma: Kalória: 155; Zsír: 4,9 g; Telített zsír: 0,4 g; Szénhidrát: 26,8 g; Rost: 0,7 g; Fehérje: 1,5 g

Hozzávalók kérdések és válaszok


Milyen almákat kell használni? Csakúgy, mint az almás süteményemben, a Granny Smith almák itt nagyon jól fognak működni. A Granny Smith alma édes, és valóban jól átsül a sütés során. 
Az almákat meglehetősen kicsi darabokra vágjuk össze, hogy jól azonosuljon a tésztával. 

hirdetes

Használhatok-e szójatej helyett más növényi tejet? Igen, akár mandula, kókusz vagy rizstejet is, azonban szójatejjel működik a legjobban a vegán teavaj elkészítése. 

Ha a tészta nem túl sűrű, akkor az almadarabok hajlamosak lesüllyedni a muffinok aljára. Emiatt használhatsz mandulatejet is, de a szójatej a legjobb. 

Használhatok más növényi olajat? Mindketten nagyszerűen dolgoztak. Használhatsz az olvasztott kókuszolaj helyett bármilyen tetszőleges növényi olajat, mindennel jól működik a recept. Akár extra szűz olívaolajjal vagy repceolajjal is. 

Miért kell használni a receptben almabor-ecetet? Az ecet reagál a szódabikarbónával, és segít a muffinok felemelkedésében. 

Mi a tojáshelyettesítő ebben a receptben? Az almaszósz, de lényegében a tésztában a szódabikarbóna / ecet kombinációja minden munkát elvégez. Az almaszósz inkább a nedvességre és az extra alma íz miatt került a receptbe. 

Milyen lisztet használjak? Lényegében bármilyen liszttel jól működik, de a legjobb talán a zabpehelyliszt, amit gluténmentes formában is lehet kapni, ha valaki gluténérzékeny. 

Fogyaszd egészséggel Te is ezt a nagyszerű, de egyszerű receptet! 
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Magnézium

Az emberi szervezet megfelelő működéséhez szükséges legfontosabb ásványi anyagok közé... Tovább

Tavaszi kankalin

Latin neve: Primula officinalis   Eredete, élőhelye   Legfőbbképp Magyarországon... Tovább

Tovább a lexikonra