Egészséges és finom: Íme a diétás répatorta receptje

Bartók Vivien

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sokáig nem mertem kísérletezni a répatorta elkészítésével, de annyira megtetszettek a képek róla, hogy úgy döntöttem megpróbálom egy kicsit másképp, egészségesen! Az eredmény elsőre egy kicsit szárazra sikerült, amin a második próbálkozás során sikerült javítanom. Az eredmény egy könnyű és omlós piskóta és egy lágy krém keveréke lett. Egy szóval: MENNYEI!

A répatorta répa ízű?

Az örök kérdés, amire meg is kapod a választ, ha elkészíted ezt az elképesztően finom répatorta receptet!

Íme az egészséges répatorta receptje:

HOZZÁVALÓK:

Piskótához:

- 350 g teljes kiőrlésű liszt

- 1 evőkanál őrölt fahéj

- 2 teáskanál őrölt gyömbér

- 2 teáskanál sütőpor

- 1 csapott teáskanál só

- késhegynyi szódabikarbóna

- 200-220 g hámozott és reszelt sárgarépa

- 100 g pekándió

- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj

- 3 evőkanál juharszirup vagy méz

- 240 ml növényi tej

- 4 darab M-es tojás

- 2 teáskanál vaníliaaroma

Krémhez:

- 250 g mascarpone

- folyékony édesítőszer (ízlés szerint)

- 300 ml habtejszín

- 1 csomag habfixáló

- 15 g fehérjepor (az ízesítést azt rád bízom)

ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra hőmérsékletre, valamint készíts elő és kenj ki vajjal egy sütőformát.
  2. hirdetes
  1. Pirítsd le a pekándiót magas fokozaton, körülbelül 3-5 perc alatt el is készül. Ha lepirítottad, utána hagyd kihűlni és amint kihűlt, vágd/ törd apró darabokra.

TIPP: Pár evőkanál apróra vágott pekándiót tegyél félre a sütemény díszítéséhez, a maradékot a következő lépésben keverjük a száraz alapanyagokhoz.

hirdetes

 

  1. Egy nagy keverőtálba mérd ki a lisztet, a fahéjat, a gyömbért, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát.
  1. Add a száraz alapanyagokhoz a reszelt sárgarépát és az apróra vágott pekándiót, majd keverd össze.
  1. Egy közepes méretű tálba mérd ki az olajat, a juharszirupot/ mézet, a tejet, a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy habverő vagy mixer segítségével, keverd sima állagúra.
  1. Ha elkészültél a fenti lépéssel, akkor öntsd a száraz alapanyagokhoz és keverd el alaposan.
  1. Vedd elő a kivajazott sütőformád és szépen oszlasd el benne a tésztát.
  1. Körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. De közben tűpróbával ellenőrizd!
  1. Amíg készül a piskóta, addig keverd ki a krémet a hozzávalókból, majd tedd hűtőbe a felhasználásig.

TIPP: Én egy kis reszelt citromhéjat is adtam a krémhez.

 

  1. Ha elkészült a piskóta, akkor tedd félre addig, amíg teljesen kihűl.
  1. Ha kihűlt, akkor vágd ketté (vízszintesen) a piskótát és a két lap között oszlasd el a krémet.
  1. Körülbelül 1 órára tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat ehhez az isteni és egészséges recepthez!

#maradjotthonfozzmagadnak


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód kalóriabevitel nassolás recept táplálkozás vitamin

Szótár

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

B3-vitamin

B3-vitamin   Nikotinsav, niacin, PP-(Pellegra Preventív) faktor. A niacin a szöveti... Tovább

Tovább a lexikonra