Készítsünk isteni finom bögrés mézeskalácsot – Azonnal puha, rögtön süthető!

Sz. F.

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Biztos vagyok abban, hogy mindenki szereti a mézeskalácsot, éppen ezért mutatok most nektek egy könnyedén elkészíthető receptet, én azonnal beleszerettem! 

Sokan azért nem készítenek mézeskalácsot, mert az elkészítése nagyon sok időt vesz el, ráadásul a legtöbbször kemény lesz az elkészült süti. Nekem is meggyűlt már a bajom a különböző tésztákkal, de azért nem adtam fel! Szerencsére találtam egy nagyon szuper receptet, ami kihúzott a bajból, a segítségével pillanatok alatt készíthetek mézeskalácsot, a sütik pedig ízletesek, azonnal puhák, és fogyaszthatók! 


A mézeskalács tésztája nagyon szuper, könnyű vele a munka, a gyúrása pillanatok alatt meg van, a végeredmény pedig egy könnyen nyújtható, eszméletlenül puha tészta, ami nem ragad! A legjobb viszont az benne, hogy 10 percnyi sütésidő után már bele is haraphatunk a finom mézeskalácsokba, nem kell várnunk arra, hogy megpuhuljon!

 

Az íze kellemes édes, mézes fűszeres, isteni! Készítésének egyetlen egy titka van, mégpedig az, hogy be kell tartani a 10 perces sütési időt, tovább semmiképp sem szabad sütni, mert különben megkeményedik!

hirdetes

 

A következő oldalon bemutatott recept alapján nagyjából 100-120 darab mézeskalácsot lehet elkészíteni, ez attól függ, hogy mekkora formákat használunk. Jöjjön tehát a recept,a  következő oldalon folytatom! 

 

Hozzávalók: 

1 kilogramm liszt – 8 bögre
30 dekagramm porcukor – másfél bögre
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)

hirdetes
30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
2,5 deciliter méz – 1 bögre
3 tojás

 

Elkészítés

Keverjük össze egy nagyobb tálban a porcukrot, a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd adjuk hozzá az enyhén megolvasztott margarint, a mézet, és a tojásokat, és keverjük át az egészet jó alaposan. Ezután kézzel kezdjük el gyúrni a masszát, egészen addig, amíg nem válik egynemű tésztává, ekkor szedjük három egyenlő részre. Tegyük egy lisztezett deszkára az első adag tésztát, és nyújtsuk ki nagyjából egy centiméter vastagra, majd szaggassunk tetszőleges formákat a tésztából.

 

Helyezzük a kiszaggatott darabokat sütőpapírra, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig süssük! 10 percnél tovább semmiképp ne maradjon a sütőben, hamarabb kivehetjük. Attól ne ijedjünk meg, ha nyersnek tűnik, mert nem az, pár perc és meg fog szilárdulni! 

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás

Szótár

B-sejtek

A B-sejtek a nyirokrendszerünkben található limfociták egyik típusa. Főszerepet játszik a... Tovább

Streching, nyújtás

  Az ízületi mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésének módszere. Az angol eredetű... Tovább

Tovább a lexikonra