Bűntudat nélkül fogyasztható, villámgyors csokis finomság recept

emszi

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Most megtudhatod, hogyan készíts isteni finom csokis édességet magadnak, ami nem csak ízletes, de telis-tele van tápláló és egészséges pirított magokkal is!

Nassolni szeretnél, de nem tudod, hogy mit érdemes fogyasztani ilyenkor? Az étcsokoládé egyszerre ízletes és egészséges is, hiszen tele van antioxidánsokkal. Az alábbi recept egy tápláló, ropogós édességet mutat be, amelynek főszereplői az étcsokoládé, és különböző egészséges magvak, mint például napraforgómagok, tökmag, fekete szezámmag és a kendermag – mindez enyhén megpirítva, egy kis tengeri sóval meghintve. Persze amint sikerül elsajátítani az összes apró részletet, kedvedre alakíthatod a magvak összeállítását – a szárított gyümölcsök csupán egy a számtalan lehetőség közül.

 

Amire szükséged lesz hozzá

  • ¼ pohár nyers, hámozott tökmag
  • 3 evőkanál nyers, hámozott napraforgómag
  • 3 evőkanál fekete szezámmag
  • 3 evőkanál nyers kendermag
  • ¼ evőkanál tengeri só
  • 230 gramm étcsokoládé, legalább 70% kakaótartalommal, apróra törve

 

Fontos, hogy legalább 70%-os étcsokit használjunk a recepthez!

hirdetes

 

Ha mindez megvan, a következő oldalon találod a receptet!

Fogj egy sütőtálcát és helyezz bele sütőpapírt – tedd félre, később szükséged lesz rá.

 

Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, és szórd bele a tökmagokat. Folyamatosan, finoman mozgasd a serpenyőt, és pirítsd a magokat, míg el nem kezdenek kipattogni és el nem kezded érezni az illatukat – ez nagyjából egy percet vesz igénybe. Ha ez kész, öntsd a tökmagokat egy kis edénybe.

 

Hasonlóképpen pirítsd meg a többi magot is, azonban ügyelj arra, hogy a különböző magfajtákat külön-külön pirítsd, ugyanis a méretbeli különbségük miatt eltérő lesz az idő, amennyire szükségük van, hogy elkészüljenek. A szezám- és kendermagokkal kell a legjobban vigyáznod, ugyanis ezek a legérzékenyebbek. Ezeknek körülbelül 45 másodpercre lesz szükségük. Miután az összes mag kész, öntsd őket a tökmagok közé, hogy minden egy edénybe kerüljön. Keverd őket össze, és sózd meg őket.

hirdetes

 

A következő oldalon folytatjuk!

Most jön az étcsoki. Az apróra darabolt / tört csokit tedd egy mikrózható edénybe, és tedd a mikróba 30 másodpercre. Ha elkészült, kevergesd egy kicsit, majd újabb 30 másodperc mikrózás, keverés, és így tovább, amíg teljesen el nem olvad. A csoki akkor készül el, ha már melegebb mint a testhőmérséklet, és enyhén folyós.

 

Öntsd a csokit a korábban kikészített sütőpapíros tepsibe és egyengesd el, hogy egyenletesen elterüljön a felületén. Ez után szórd a magvakat a csokira, és hagyd két óráig szobahőmérsékleten megkeményedni azt.

 

Felszolgálás előtt törd a csokit több darabra. Légmentesen záró tárolóban, hűtőben tárold, ha véletlenül maradna belőle – de ez nem valószínű!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

B5-vitamin

B5-vitamin   Pantoténsav. A β-alanin 1,3-dihidroxi-2,2-dimetilvajsavval acilezett... Tovább

D-vitamin

A D-vitamin-hatású vegyületek szteroidszármazékok. Táplálkozás-élettani szempontból a D2-... Tovább

Tovább a lexikonra