Cukormentes, diétás epres-túrótorta

Puskás Rékka

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Diétázol? Esetleg cukorbeteg vagy? Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne mód számodra is egy kis kényeztetésre. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan készítheted el a világ egyik legfinomabb epres-túrótortáját, méghozzá cukor nélkül!

Ez a sütemény elkészíthető pusztán élvezetből (én úgy szoktam, mivel egyszerűen nem tudok betelni az ízével, pedig nem is diétázom), de akár születésnapi meglepetés gyanánt is, nem csak olyanok részére, akik cukormentesen étkeznek. De természetesen különösen nagy örömet lehet szerezni ezzel a finomsággal azoknak, akik számontartják, hogy hány kalóriát visznek be, mennyi cukrot ehetnek. A szigorú diéta közben duplán jól esik egy ilyen meglepetés: egyfelől a gesztus, másfelől pedig a figyelem, hogy olyannal leped meg a másikat, aminek tényleg tud örülni, nem borítja fel az addigi étkezési szokásait.

Hozzávalók (8 szelethez)

A tésztához:

60 gramm Szafi szénhidrát csökkentett péksütemény lisztkeverék, 6 g sütőpor, 3 db M-es tojás, 70 gramm eritrit, 1 db citrom reszelt héja, 10 gramm almaecet, 250 gramm túró, 95 gramm natúr joghurt, ízlés szerint eper, egy csipet só.

hirdetes

A tortaforma kikenéséhez: 

hirdetes

Szükség szerint kókuszolaj, szükség szerint liszt (én lenmaglisztet használtam).

Elkészítés 

A tojásokat és az eritritet robotgéppel keverd habosra. Add hozzá a túrót, a joghurtot, az almaecetet, a sót és a citrom héját, majd jól keverd el. Ezután mehet bele az átszitált liszt és a sütőpor, majd dolgozd össze az egészet alaposan! Kókuszzsírral kenj ki egy kb. 22 cm átmérőjű csatos tortaformát, majd liszttel szórd meg. Ezután mehet bele a tészta, és 160 C fokos előmelegített sütőben alsó-felső sütésen kb. 25 percig süsd készre. A tálaláshoz és díszítéshez használj epreket, ízlés szerint rakd ki velük a tortádat!

Ha nem vagy egy nagy eperrajongó, akkor bátran elkészítheted más gyümölccsel is, például barackkal vagy kivivel. Mindenképpen érdemes kísérletezni az ízekkel, harmóniákkal. Nem vagyunk egyformák, könnyen lehet, hogy ami nekem nagy kedvencem lett, azt te nem fogod ugyanolyan isteninek érezni. De az, hogy eltérő az ízlésünk, semmiképpen ne szabjon gátat a törekvéseidnek! Próbálkozz új dolgokkal, a tapasztalataidat pedig írd le, hogy évek múlva is emlékezz, mit miért – és mire – módosítottál a receptben, hogy számodra tökéletes legyen.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
diéta édesség egészséges táplálkozás fogyókúra recept

Szótár

Fehérje

  A fehérjék az aminosavak különböző kombinációi. A fehérje nem energiaforrás, hanem... Tovább

Betegség

 Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek. A... Tovább

Tovább a lexikonra