Cukormentes tiramisu

PR

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tiramisu az egyik legnépszerűbb sütemény a világon, nem véletlenül. Azonban az összetevők között számos olyat is találni, ami diétázóknak, valamint cukorbetegeknek kevésbé előnyös. De hogy ők se maradjanak ki a jóból, hoztam egy isteni tiramisu receptet, ami cukormentes és amit könnyű elkészíteni, mégis, ugyanolyan finom, mint az eredeti!

A tiramisu egy olasz desszert, mely eredetileg babapiskótából, tojássárgájából, feketekávéból, mascarpone sajtból, cukorból és kakaóporból áll. Maga a szó egy olasz eredetű kifejezésre utal, mely szabadfordításban annyit tesz: dobj fel! Ez az sütemény koffeintartalmú összetevőire utal, mint a kávé és a kakaópor. Az eredeti receptben nincsen sem tojásfehérje, sem alkohol. Azonban ez a recept egy picit eltér az eredetitől, néhány összetevő különbözik, ennek köszönhetően pedig nyugodtan fogyaszthatják diétázók, cukorbetegek is.

Hozzávalók (10 adaghoz)

A piskótához: 

6 db tojás, 6 ek eritrit, 6 ek liszt.

A krémhez: 

5 dl habtejszín (nem édesített), 25 dkg eritrit, 500 g mascarpone, 2 dl erős presszókávé, 1 csapott ek kakaópor. 

hirdetes

Tetejére: 

hirdetes

2 dl presszókávé, 1 ek eritrit, 2 kk étkezési keményítő.

Elkészítés

Először is, minden hozzávalót mérj és készíts ki. A piskóta elkészítéséhez válaszd szét a 6 db tojást, a fehérjét verd fel, majd tedd félre. A sárgáját az édesítővel keverd habosra. Keverd hozzá a lisztet, végül apránként forgasd bele óvatosan egy fakanál segítségével a felvert tojásfehérjét. Ne ijedj meg, ha keménynek tűnik elsőre a tészta, majd a hab meglágyítja és tökéletes állagú lesz. Vegyél elő két 35×40cm-es tepsit, béleld ki sütőpapírral, majd simítsd bele a tésztát. Ezután a 175 C fokra előmelegített sütőbe légkeveréses módban 13-13 perc fordítási idővel süsd meg! A krémhez a habtejszínt az édesítővel verd kemény habbá, majd keverd hozzá a mascarponét és 1 dl kihűlt kávét. Kóstold meg, ha nem elég édes, folyékony édesítővel még módosíthatsz rajta. Amikor langyosra hűlt, mindkét tésztáról húzd le a papírt és vágd 2-2 részre. Az első lapot locsold meg egy kevés kávéval, ami megmaradt a 2 dl-ből, majd kend meg a krém 1/3-val. Szórd meg kakaóporral, és ezt a folyamatot ismételd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Végül a tetejét – és ha marad krém, az oldalát is – is kend meg a krémmel, majd tedd be a hűtőbe! A maradék kávét, édesítőt és a keményítőt főzd fel, és ha picit kihűlt, de még nem kötött meg, öntsd rá a sütemény tetejére, majd csíkozd meg egy villával. Tálalás előtt mindenképp várd meg, amíg alaposan kihűl! 

Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Low fat diéta

A zsírbevitel korlátozásán alapuló diéta Tovább

Ánizs

Latin neve: Pimpinella anisum   Eredete, élőhelye   Az Ánizs Nyugat-Ázsiából... Tovább

Tovább a lexikonra