A legjobb diétás brownie recept: cukor és gluténmentes!

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A brownie sokunk kedvenc desszertjei közé tartozik, éppen ezért érthető, ha fogyókúra közben sem szeretnénk lemondani róla. Te is imádod a brownie-t? De nem szeretnéd, ha felesleges kilók csúsznának fel? Akkor, ezt a diétás brownie receptet neked találták ki. Nem csak glutén- és cukormentes, de nagyon finom is! De hogyan lehet a brownie diétás? Nézzük meg!

Diétás brownie: a titok az édesburgonya

 

Meglepő, de a diétás brownie egyik fő alapanyaga nem a csoki, hanem az édesburgonya. Így lehet ez a brownie egyszerre finom és diétás is. Ezen kívül semmilyen különleges alapanyagot nem tartalmaz, csak a szokásos süteményekhez szükséges dolgokat. Elkészítése a sütéssel együtt körülbelül másfél-két órát vesz igénybe. Lássuk is a receptet!

Cukor- és gluténmentes édesburgonyás diétás brownie

Hozzávalók

•    1 közepes édes burgonya
•    2 tojás
•    1/2 csésze (118 ml) mandulavaj
•    1/2 teáskanál (2,5 ml) vanília kivonat
•    1/3 csésze (79 ml) mandulaliszt 
•    1/3 csésze (79 ml) cukrozatlan kakaópor

hirdetes
•    1/4 teáskanál szódabikarbóna
•    1/8 teáskanál só
•    1/4 csésze (59 ml) mini csokoládé chips vagy apróra vágott dió (opcionális)

hirdetes

Elkészítés

1. Első lépésként az édesburgonyát kell előkészíteni! Ehhez melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Az édesburgonyát tekerd be alufóliába és hagyjd sülni körülbelül fél óráig! Ha ez meg van várd meg még kihűl, majd távolítsd el a héját és egy villa segítségével passzírozd finom pürévé! 

2. A sütő főfokát csökkentsd le 180 °C-ra, vagy ha az édesburgonya és a diétás brownie sütése közt több idő telik el, ki is kapcsolhatod. 

3.  Egy közepes tálban keverd fel a tojásokat egy habverő segítségével, majd add hozzá az édes burgonyát, mandulavajat és vaníliát. Ezeket jó alaposan keverd össze, hogy egységes masszát alkossanak!

4. Következő lépésként szitáld hozzá a kakaóport, valamint add hozzá a mandulalisztet, szódabikarbónát és sót is. Ezeket is jó alaposan keverd össze! 

5. Ha kész a masszád, öntsd egy kivajazott tepsibe, vagy sütőformába és egy spatula segítségével egyengesd el, hogy mindenhol egyforma legyen! A tetejét ízlésed szerint díszítheted dióval, vagy csokidarabokkal. 

6. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig kell sütni, egészen addig, amíg a brownie el nem kezd húzodni a tepsi szélétől. Ha kész, hagyd legalább 10 percig hűlni, mielőtt felvágnád, és megkóstolnád!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
diéta édesség egészséges táplálkozás fogyás fogyókúra nassolás recept

Szótár

Csalán

Latin neve: Urtica dioica   Eredete, élőhelye   Európában őshonos,... Tovább

Szeder

(Rubus fruticosus)   Eredete, élőhelye   A szeder nemzetségen belül a szeder fajok... Tovább

Tovább a lexikonra