Diéta alatt bizony nincs könnyű dolgunk, ha desszertkészítésről van szó. Sok-sok kreativitásra van szükségünk, ha olyan finomságot szeretnénk készíteni, amit fogyókúra alatt is fogyaszthatunk. Ugyan alternatív alapanyagokból számtalan desszertet készíthetünk, a hozzávalók megvásárlása gyakran nem túl pénztárcabarát. A túró azonban szuper lehetőségeket kínál, amiket egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk, ráadásul a diétánkba is tökéletesen beilleszthetünk. Íme néhány ínycsiklandozó édesség receptje túró felhasználásával!
Egészséges alapanyag, fogyókúrázóknak is kiváló
A túró tejből készül, méghozzá a tejfehérje, másnéven kazein kicsapásával, általában tehén-, kecske-, és juhtejből készül. Koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait, így igazán értékes tápanyagforrás, rengeteg kalciumot tartalmaz. Választhatunk a zsíros, vagy sovány változat közül attól függően, hogy diétánk mit enged meg. Nem árt tudni, hogy a tehéntúró alacsonyabb energia- és zsírtartalmú, mint a juhtúró, így ha ez fontos számodra, érdemes azt választanod.
Túrórudi, az igazi magyar kedvenc
A túrórudit senkinek sem kell bemutatni, gyerekkorunk egyik legnagyobb kedvence. Mivel a bolti változatok kalória- és szénhidráttartalma igen magas, érdemes házilag elkészíteni, hogy biztosan ellenőrizhesd a hozzávalókat és a cukortartalmát. Nem elég, hogy tökéletes diétás finomság, de a család többi tagja, a gyerekek is fogyaszthatják, ráadásul biztosan odáig is lesznek érte!
Diétás túrórudi házilag:
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 20 g zselatin
- tetszés szerinti édesítőszer (nagyjából 10 evőkanál cukornak megfelelő)
- kb. 100 ml víz
- 50 dkg étcsokoládé, magas kakaótartalmú csokoládé, vagy cukormentes csokoládé
Öntsd a túrót egy keverőtálba, add hozzá a citrom reszelt héját, a tetszés szerinti édesítőszert, valamint a kikapart vaníliamagokat. A zselatint beáztatjuk, majd miután megduzzadt megolvasztjuk és robotgéppel a túrós masszába keverjük, a masszát legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Miután a massza eléggé összeállt, szépen megformázzuk a rudikat, és a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. Végül a rudakat nyakonöntjük az olvasztott csokoládéval, majd ismét a hűtőbe tesszük. Rövid időn belül, hidegen – fagyasztva akár jégkrémként – fogyaszthatjuk ezt a páratlan finomságot! A következő oldalon folytatjuk szuper receptjeinket, lapozz!