HOZZÁVALÓK kb. 24-26 darabhoz:
2 ½ csésze , nyers brokkoli darabok
2 ½ csésze kesudió
¼ csésze vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, frissen zúzva
2 ek extra szűz olívaolaj
¼ csésze aprószemű zabpehely
½ tk rózsaszín Himalája só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Konyhai robotgépben aprítsd össze a brokkoli rózsákat és a kesudiót.
2. Szórd a gépbe a többi hozzávalót is. 30-40-szer nyomd meg az impulzus kapcsolót. Jól daráld össze, krémes állagú legyen.
3. Kedved szerint ízesítsd.
4. Egy evőkanálnyi adagot nyomj össze kis labdává.
5/a mód: már fogyaszthatod is. A maradékot tartsd hűtőben.
5/b mód: tedd a brokkoli labdákat 115 fokon kb. 4-5 órára a sütőbe. Ha kész, légmentes zacskóban tárold a hűtőben. (Ezzel az eljárással kevésbé lesz puha és nedvdús, ellenben szárazabb és kicsit ropogós).