Diétázni senki sem szeret, de sokan saját egészségük és csinosabb megjelenésük érdekében belevágnak. Én is rendszeresen, mikor diétába kezdek nehezen bírom megállni, hogy ne fogyasszak édességet. Olyan csalogatóak a látványpékségekben kapható falatok és a boltokban kapható édességek, hogy rendszerint elcsábulok.
Ennek elkerülése érdekében szükségesnek éreztem, hogy diétás nassolnivalókat keressek. Meglepődve tapasztaltam, hogy azon túl, hogy az édesség iránti vágyamat is kielégítem ezeknek a finomságoknak köszönhetően, új hobbira is leltem. Hihetetlen boldogsággal tölti ugyanis el az embert, ha a saját maga által készített finomságok olyan jól sikerülnek, hogy nem csak ő van megelégedve a végeredménnyel, hanem egész családja is dicsérő szavakkal illeti azt.
Ha éppen útközben tör rád a leküzdhetetlen édesség iránti vágy
Az alább bemutatott édesség kitűnő választásnak bizonyul, ha otthon tör ránk az éhségroham, azonban velem például gyakorta megesik, hogy menet közben vagy a munkahelyemen érzek leküzdhetetlen vágyat egy finom édesség iránt. Az ilyen esetekre olyan diétás és egészséges nassolnivalókkal készülök, amelyek kis helyet foglalnak így a táskámban is könnyen elférnek. Mivel bárhová magammal vihetem őket, mindig a rendelkezésemre állnak.
De visszakanyarodva az ellenállhatatlan diétás pohárdesszertre, lássuk milyen hozzávalókra lesz szükséged hozzá!
Egy ideje a tejtermékek minden formájának fogyasztásával felhagytam, így rizstejjel készítettem el a sütihez tartozó pudingot. Készen állsz?
Mi kell ehhez a nem mindennapi lisztmentes, diétás csemegéhez?
1 csomag vaníliás vaníliás pudingpor
Fél liter rizstej (de a kókusz-, szója- és mandulatej is tökéletes hozzá)
Ízlés szerint eritrit vagy stevia
6 tojás
1 bögre kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
vanília aroma
Lapozz a következő oldalra a fenséges nasi elkészítéséért!
Így készítsd el a légiesen könnyű, diétás piskótát!
Először a piskótát készítsd el, amit a következőképpen tehetsz meg:
A legelső lépés, hogy szétválasztod a tojásokat, majd a sárgáját, az édesítővel (port) és a két-három evőkanál természetes vanília aromával habosra vered.
Ha már kemény a hab, akkor apránként hozzáadod a cukrozatlan kakaóport. Ezt követően a fehérjét vered kemény habbá s ezt óvatosan beleforgatod a kókuszreszelékkel együtt a felvert tojássárgájába.
Készen is vagy a piskóta tésztájával. Egyszerűbb, mint gondolnád, igaz? Tegyél sütőpapírt vagy szilikon lapot a tepsibe, és 180 fokon, előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton negyed órán keresztül süsd készre!
A mennyei porhárdesszerthez elengedhetetlen a puding is
Ez a negyed óra éppen elég a puding elkészítésére, úgyhogy láss is neki!
Ne legyenek kétségeid a cukormentes, diétás puding íze felől, higgy nekem, nagyon finom lesz!
Keverd csomómentesre a pudingport a tejjel, ízlés szerint tegyél bele édesítőt, majd tedd fel a tejet egy edényben a tűzre, és kevergesd egészen addig, míg be nem sűrűsödik!
Mire elkészülsz ezzel, addigra a piskótád is megsül. Vedd ki, hűtsd ki, majd az elkészült piskótát vágd apró darabokra, helyezd egy kehelybe vagy pohárba és lapátolj rá egy kevés pudingot! Tegyél rá még egy kevés piskótát, egy újabb adag pudingot és szórd meg ízlés szerint dióval, mandulával, kókuszreszelékkel, gyümölcsökkel vagy gyümölcsaszalékokkal.
Tedd az elkészült finomságokat lefedve a hűtőbe, majd mikor már a piskóta megszívta magát a vanília pudinggal, vedd elő, és ízleld meg ezt a mennyei desszertet.