A fogyókúrázás egyik legnagyobb problémáját mindig az jelenti, hogy a főétkezések között megkívánunk mindenféle egészségtelen dolgot, mint a csoki, vagy a chips, így rögtön el is rontjuk a kemény munkánkat. Mutatunk ezért 7 olyan egészséges nassolnivalót, amelyet bármikor fogyaszthatsz lelkiismeret-furdalás nélkül.
Házi joghurt falatok
Mindössze 4 hozzávalóra lesz szükséged ehhez a joghurtos finomsághoz:
- 1 nagyobb doboz zsírszegény görög joghurt
- 2 teáskanál méz
- 1 csésze szeletelt eper (de lehet bármilyen gyümölcs, amit szeretsz)
- 1 csésze zabpehely
Keverd össze a joghurtot a mézzel, majd öntsd a keveréket egy lapos négyszögletű tálba, amelyet előtte kibéleltél alufóliával. Szórd a tetejére a szeletelt epret és a zabpelyhet finoman belenyomkodva a joghurtba. Kb. 1 órára tedd be a fagyasztóba, majd ha már teljesen lehűlt , vedd ki, és szeletelt fel kb. 12 kockára.
Cukkini-pizza falatok
A hagyományos pizza alapja, vagyis a liszt helyett ezek a falatkák cukkini alappal készülnek.
- 1 teáskanál olíva olaj
- 3 cukkini vastagabb szeletekre vágva
- ½ csésze paradicsomszósz
- ½ csésze reszelt mozzarella
- 1 csomag szeletelt mini kolbász, vagy szalámi
- só, bors, olasz fűszerkeverék
Melegítsd elő a sütőt. Serpenyőben pirítsd meg 1-2 percig a cukkini szeletek mindkét felét, közben ízesítsd sóval, borssal és fűszerrel. Helyezd el a szeleteket egy sütőpapírra, kend meg mindegyiket paradicsomszósszal, majd tegyél rá reszelt sajtot és 1-2 szelet miniszalámit. Tedd be a sütőbe, de csak 1-2 percre, amíg megolvad a sajt.
Töltött zellerszár
- 3 zellerszár
- mogyoróvaj
- bogyós gyümölcs
- körözött
- natúr joghurt
Tisztíts meg és vágj félbe 3 zellerszárat. Tölteléknek válassz bármilyen egészséges hozzávalót, legyen az édes vagy sós. Javasoljuk például a mogyoróvajat, a natúr joghurtot fűszerekkel, vagy valamilyen bogyós gyümölccsel kombinálva, vagy egyik kedvencünk a körözöttes verzió.
Áfonyás zabmuffin
- 1 csésze zabpehelyliszt
- 1 csésze zabpehely
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál fahéj
- egy csipet só
- 1 nagy tojás
- 1 csésze zsírszegény görög joghurt
- ¼ csésze méz
- ¼ csésze tej (lehetőleg növényi)
- néhány csepp vanília aroma
- 1 csésze áfonya (fagyasztott vagy friss)
Melegítsd elő a sütőt, és készítsd elő a muffin sütőformát és a muffin sütőpapírokat. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót, majd tedd félre. Egy külön tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a görög joghurtot, a mézet, a tejet, illetve a vaníliaaromát, majd keverd, amíg homogén állaga nem lesz. Óvatosan keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat a nagyobb tálban, majd szórd bele az áfonyát is a legvégén. Helyezd a muffinokat kanál segítségével a muffin sütőformába, és ha maradt esetleg szórj néhány szem áfonyát a tetejére. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 20-25 percig. Várd meg amíg kihűl, majd fogyaszd egészséggel.