Gazpacho – Mentőöv a nyári hőségben

vitalzone.hu

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A gazpacho paradicsom alapú zöldségleves. A spanyol konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Egész Spanyolországban fogyasztják, főleg a portugál határ közelében, továbbá a dél-amerikai államokban

Tápértékadatok:


Mennyiség / 100 g
Kalória (kcal) 18
Nátrium 303 mg 
Szénhidrát 1,8 g 
Rost 0,2 g 
Cukor 0,6 g 
Fehérje 2,9 g


Hozzávalók:


50 dkg érett paradicsom
2 dl paradicsomlé

hirdetes
10 dkg kígyóuborka
2 db zöld kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál lime lé
2 dl extra szűz olívaolaj
1 dl borecet
5 dl víz

bors

Elkészítés: 


A paradicsomokat és az uborkát meghámozzuk, előbbit kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A kaliforniai paprikát megmossuk, felaprítjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük. Az egészet meglocsoljuk a borecettel és 1 dl olívaolajjal. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.  Másnap felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal, és egy kevés lime-lével ízesítjük.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
akaraterő alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend fogyás fogyókúra gyümölcs kalóriabevitel nassolás recept

Szótár

Bemelegítés

  Minden súlyzós edzés előtt szükséges, módja kardió gépen végzett 5-10 perc laza... Tovább

inzulinrezisztencia

 Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező válasz a célsejtek... Tovább

Tovább a lexikonra