Gluténmentes palacsinta receptek - Jobb, mint az eredeti!

#vitalteam

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Gluténérzékeny vagy és le kellett mondanod olyan finomságokról, mint a hagyományos palacsinta? Ne szomorkodj miatta, ugyanis sokkal jobbat mutatok! Három gluténmentes palacsinta receptet, ami nem csak egészségesebb, de még finomabb is, mint az eredeti! Mi a titok?

Egészséges palacsinta recept: Hajdinás palacsinta

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tojás kivételével a többi hozzávalót jól összekeverjük és 1 órát pihentetjük. A tojásokat habosra felverjük, majd a tejes palacsintatésztával összekeverjük. Felforrósított palacsintasütőbe pici kókuszolajat öntünk, kis merőkanállal beleöntjük a tésztát, majd mindkét oldalát 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.

A palacsintákat tetszés szerint tölthetjük lekvárral, almapürével, mogyorókrémmel, túrós töltelékkel.

Egészséges palacsinta recept: Zabpalacsinta, kicsit másképp

hirdetes

Hozzávalók:

Elkészítése:

Elkészíteni roppant egyszerű, pontosan úgy kell, mint a hagyományos palacsintát. Hagyni kell állni, minimum fél órát, ezalatt még sűrűsödik a tészta, majd vissza kell hígítani sütés előtt.

Mindkét liszt hasonlóan viselkedik, ragadós és nyúlós, ami palacsintatésztának tökéletes!

Korábban megosztottam a kedvenc zabpalacsintám receptjét, amit rengetegen el is készítettetek. Ezúton is köszönjük a képeket a facebook oldalunkon! Azt a zabpalacsintát szoktam általában én is elkészíteni, viszont ez a gluténmentes változat is nagyon finom! Aki esetleg gluténérzékeny, mindenképpen próbálja ki és kedve szerint ízesítse!

Egészséges palacsinta recept: Paleo palacsinta

hirdetes

Hozzávalók:

Nekem ebből a mennyiségből 8 darab palacsinta lett a végeredmény, de kicsi a palacsintasütőm, úgyhogy körülbelül 5-6 darabra számolj.

  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 dl szódavíz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál xilit (porcukorra ledarálva)

Elkészítése:

Egy tálba beleütjük a tojásokat, vizet, mandulalisztet, xilitet, kókuszlisztet, a kókuszzsírt és a szódabikarbónát. Kézi habverővel jó fél percig keverjük. Kicsit bezsírozott teflon serpenyőbe mindkét oldalát megsütjük, mint a palacsintánál.

Töltelék receptért KATTINTS IDE! Imádni fogod!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fitness fogyás fogyókúra nassolás recept reggeli vitamin

Szótár

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Dietetikus

A dietetikus élelmiszertudománnyal, táplálkozástudománnyal foglalkozó szakember. Tovább

Tovább a lexikonra