A quinoa – amellett, hogy nagyon jó ízű – rendkívül tápláló, számos betegség megelőzésében és gyógyításában vállal szerepet. Gluténmentes, könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz.
Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 bögre quinoa
1 kis fej vöröshagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma
1 jalapeno paprika, kimagozva és apróra vágott (nem kötelező)
5 dkg kockára vágott paradicsom
5 dkg zöld chili paprika
5 dkg kukorica
5 dkg konzervbab
taco fűszerkeverék ízlés szerint
2 bögre csirkehúsleves
apróra vágott, friss koriander ízlés szerint
Elkészítés:
Öntsük az olívaolajat a serpenyőbe, és tegyük bele a hagymát és a quinoát. Pirítsuk addig, amíg a hagyma nem lesz üveges. Adjuk hozzá a fokhagymát, a jalapeno paprikát, és még 2-3 percig kavargassuk a tűz felett.
Keverjük hozzá a quinoához a paradicsomot, chilit, kukoricát, babot és a taco fűszert, majd öntsük hozzá a húslevest. Forraljuk fel, majd közepes lángon várjuk meg, amíg az összes lé felszívódik/elforr alóla. Végül keverjük hozzá a koriandert.