4 laktató húsmentes vegyestál, minimális kalóriával

Sz.F.

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Akár egy frissítő napindító reggelire vágysz, akár két főétkezés között szeretnél kipróbálni valami könnyűt és laktatót, egy kalóriaszegény, de finom vegyes tál tökéletes választás lehet számodra.

És ki mondta, hogy a vegyestálak csak húsokból készülhetnek, vagy hogy kötelezően csak nyers zöldségek lehetnek rajtuk? A következő receptek között garantáltan találsz majd magadnak egy új kedvencet! A mennyiségek egy főre lettek kimérve, de ha nagyobb adagot szeretnél készíteni, akkor csak ennek megfelelően többszörözd a hozzávalókat – jó étvágyat!

 

Fekete babos tál

Hozzávalók: 1/4 bögre kukorica, 3 evőkanál paradicsom, 2 evőkanál felkockázott lilahagyma, másfél teáskanál citromlé, 2 evőkanál koriander, 1/4 teáskanál jalapeno paprika, egy csipet kömény és só, 1/4 bögre barnarizs, 1/4 bögre fekete bab, 1/4 avokádó, és 2 evőkanál Cheddar sajt.

 

Az elkészítéséhez kezdd el közepes hőfokon megpirítani a kukoricát, úgy 3-4 percig. Ez után keverd össze a kukoricát, a paradicsomot, a hagymát, a citromlevet, a koriandert, a jalapenot, a köményt, és a sót. Egy másik tálban keverd össze a barna rizst, a fekete babot, és add hozzá az előbb készített zöldséges mixet. Végül add hozzá az avokádó szeleteket és a sajtot.

 

Citrusos mentatál

Hozzávalók: 1/2 bögre bogyókeverék, 1 evőkanál menta, 1/4 teáskanál vaníliakivonat, 2 teáskanál citromlé, egy csipetnyi só, 1/4 bögre natúr 2%-os görög joghurt, illetve 3 és 1/2 evőkanál dió.

hirdetes

 

Először is keverd össze kedvenc bogyóidat, majd aprítsd fel a mentát, és add hozzájuk azt is egy tálban. Ez után mehet bele a vaníliakivonat, a citromlé, és a só. A görög joghurtot egy másik tálba mérd ki, majd öntsd rá a diót és a bogyós keveréket. 

 

hirdetes

Csípős garnélarák kinoával

Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 1 aprított fokhagymagerezd, 1 és 1/4 bögre szeletelt cukkini, 85g garnélarák, egy csipetnyi erős paprika és só, 1/2 teáskanál oregánó, 1/2 bögre félbevágott szőlő paradicsom, és 1/2 bögre kinoa.

 

Először is pirítsd a cukkinit közepes hőfokon 2-4 percig. Amikor a cukkinik kezdenek aranybarnává válni, add hozzájuk a fokhagymát és a garnélarákokat. A garnéláknak mindkét oldalát 2-2 percig pirítsd. Ez után jöhet rájuk a paprika, az oregánó, a só, és a paradicsomok – pirítsd őket további 2 percig. Helyezd a kifőzött kinoát egy tálba, majd öntsd rá a pirított garnélás-zöldséges keveréket. 

                                                                                                        

Lazactál

Hozzávalók: 1/2 bögre főtt barna rizs, 85g főtt lazacfilé, 1/4 bögre fekete bab (átmosva és leszűrve), 2 evőkanál salsa szósz (bolti vagy házi, de mindenképpen cukor nélkül), 1/2 bögre szőlő paradicsom, és 1 evőkanál metélőhagyma.

 

Ez a fehérjében gazdag tál a következőképpen készül: kezdd el megpirítani a lazacot egy serpenyőben az olívaolajjal, némi sóval, és borssal kiegészítve. Mindkét oldalán 4-5 percig melegítsd, közepes hőfokon. Ez után vedd ki a serpenyőből, egy villával szedd apró darabokra. Öntsd a rizst egy tálba legalulra, majd kezdd el rápakolni a többi hozzávalót, persze a lazaccal együtt. Végül koronázd meg némi friss metélőhagymával. 

                                                                                                        


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Palástfű

Latin neve: Alchemilla vulgaris   Eredete, élőhelye   A Boldogasszony palástjaként... Tovább

Fekete áfonya

Latin neve: Vaccinum myrtillus   Ismertetése, termőhelye   Fás szárú cserje,... Tovább

Tovább a lexikonra