1 pogácsa csupán 2,5 g zsírt, 3,2 g szénhidrátot és ugyanannyi fehérjét tartalmaz. Sütheted muffin formában is, de akár ejthetsz kis adagokat egy lapos, kiolajozott tepsire is.
Hozzávalók 12 darabhoz:
70 dkg karfiol, rózsáira szedve
1 nagy fokhagymagerezd
2 tojás vagy 1/3 csésze tojásfehérje
1 ek. keményítő
½ csésze + 3 ek. kemény sajt, reszelve
½ tk. só
1/8 tk. fekete bors, frissen őrölve
2-3 ek. zöldhagyma (csak a zöld, szár része) finomra vágva
olaj.
Konyhai robotgépben, a pillanatkapcsolót többször benyomva, daráld finomra a karfiolt. Befejezés előtt add hozzá a fokhagymát, és daráld készre. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
Közben egy közepes tálban keverd össze a tojásokat. Add hozzá a keményítőt, és verd simára. Keverd hozzá az előpárolt karfiolt, a reszelt sajtot (kivéve 3 ek.), a sót, a borsot, a zöldhagymát. Jól elegyítsd.