A legjobb, legegészségesebb fitnesz reggelik

Bablena Hajnalka

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sokan mondták már nekem, hogy nincs idejük reggelizni, majd ebédre esznek valamit. Ez még fogyókúra ideje alatt is többet árt, mint amennyit használ.
Gondoljunk csak bele, a diétás táplálkozás alapelve, hogy 3-4 óránként minőségi tápanyaghoz kell juttatni szervezetünket. Amikor reggel felkelünk már legalább 8 órája nem ettünk semmit. Szervezetünknek szüksége van a tápanyagokra és a reggeli étkezés meghatározhatja egész napunkat.
Egészséges, könnyen elkészíthető, alakbarát reggeli ötletekkel segítek nektek.

1. Hamis „gabonapehely”


Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de gyerekként én imádtam a tejbe áztatott csokis gabonagolyót reggelire . Finom csokis ropogós golyócskák, kakaóssá varázsolt édes tejben úszkálva.

Néha rám tör a nosztalgia és úgy vágyom a régi ízekre és szokásokra, így igyekszem a mostani életvitelemhez mérten kialakítani ezeknek az ételeknek az egészséges és alakbarát változatát.

Így fejlesztettem ki a szombati kölesgolyós reggelimet is.

Hozzávalók:

  • Egy szimpatikus müzlis tál
  • 30-40 g kölesgolyó (nálam elég változatosan van itthon: natúr, fahéjas eritrites, kakaós vagy karobos eritrites, illetve földimogyis ... proteinpor ízesítés és kedv függvényében variálok de aki a klasszikus nyuszis emblémás golyókra hajazó ízvilágot keresi annak a kakaósat ajánlom figyelmébe  )
  • 30 g tejsavó protein (gyakorlatilag bármilyen ízzel finom variációkat lehet kialakítani, de a klasszikus megfelelője a vaníliás vagy natúr ízű lesz)
  • 2-2,5 dl víz

Egy árnyalatnyit bonyolultabb ennek a verziónak az előállítása mint a jó öreg nyuszis kakaós gabonagolyós változat.

  • 1. Egy shakerben keverd össze a proteint a vízzel.
  • 2. Helyezd a müzlis tálba a megfelelő mennyiségű kölesgolyszit.
  • 3. Öntsd rá a proteinitalt.
  • 4. Nosztalgikus gondolataidban elmerülve, a Tv-ben shalkan szóló matiné zajai mellett kanalazd be az egészet nagy-nagy élvezettel!

 

Könnyű, egyszerű, friss nyári napindító finomság.

 

Hozzávalók / 2 adag

  • 250 g sovány túró
  • 1 dl víz
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 adag fehérjepor (vanília, vagy sütikrém, vagy bármilyen gyümölcsös, kókuszos ízvilágú remekül megy hozzá)
  • 2 közepes db őszibarack
  • 1 teáskanál eritrit
  • 2 ek lenmagpehely

 

Elkészítés

A túrót, a vizet, a fehérjeport és a felaprított barackot turmixoljuk össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük a túróhoz. A lenmagpelyhet pirítsuk le a eritrittel, majd szórjuk a túrókrém tetejére.

 

 

Hozzávalók / 6 darab

  • 15 dkg cukkini (lereszelve)
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg szója fehérje izolátum
  • 150 g joghurt (natúr 0,1%-zsírtartalmú)
  • hirdetes
  • 1.5 tk sütőpor
  • 1 citromból nyert citromhéj (bio)
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 db tojás
  • 1 dkg kókuszolaj (olvasztott)
  • 5 dkg zsírszegény mozzarella sajt (durvára reszelve)
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg sült vagy főtt csirkemellfilé (maradék husi)
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

  • A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A sütőt előmelegítjük. A maradék husit apró kockákra vágjuk.
  • A tojásokat robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. A tojásfehérjét a végén keverjük hozzá villával.
  • A muffinsütő formáit vajjal kikenjük, majd mindegyikbe teszünk 1 evőkanálnyi masszát, rászórunk egy kevés husikockát, majd még egy evőkanálnyi adagot merünk a tetejére.
  • 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.

Az egész adag kb. 800 kcal 50 % a fehérje 35 % szénhidrát és 15 % zsír.

Igazi ínyencség. Fehérjékben és jó szénhidrátokban gazdag „édesség” .


Hozzávalók / 2 adag

  • 2 tojásfehérje
  • 30 g fehérjepor
  • 30 g zabliszt
  • 50 g zsírszegény túró
  • víz
  • kevés sütőpor
  • édesítő
  • kókuszolaj
  • fagyasztott erdeigyümölcs 2-3 marék
  • 30-40 g proteinpor
  • hirdetes

Elkészítés

A tojások fehérjét kevés víz hozzáadásával elkeverjük a fehérjeporral (én sütikrémes ízű kevert típusú proteint használtam).
Hozzáadjuk a 30 g zablisztet, kevés sütőport (kb. 1/4 csomag), ízlés szerint édesítőt és annyi vizet, hogy jó sűrű tésztát kapjunk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a túrót is. (Én előbb botmixerrel krémesítettem és ezután hígíthatjuk még a tésztát, ha esetleg túl sűrű lenne, sajnos a víz mennyiségét nem tudom megmondani, mivel én is csak szemmel mértem.:))
A palacsintasütőt egy kevés kókuszolajjal hevítsük fel, és rakjunk egy kevés tésztát a közepére. Ha kis buborékok lesznek a palacsinta felszínén fordítsuk meg, és süssük egy kicsit a másik oldalát is.

Gyümifagyihoz 

Tegyük a gyümölcsöket egy mély tálkába, botmixerrel óvatosan, szépen lassan pürésítsük. Nem egyszerű, mert fagyos, de nem kivitelezhetetlen  ... ha már krémes akkor adjuk hozzá a proteinport és addig keverjük tovább a mixerrel míg kicsit fel nem habosodik. Végül evvel a jeges krémmel tálaljuk a palacsintákat  ... Egyszerűen isteni!

Reggelire remek, gyors, és míg megsül, épp van időd feldobni a napi make-upot vagy a srácok akár meg is borotválkozhatnak, és fitten, frissen várják a reggeli nyamikát.

Hozzávalók

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 100 g zabpehely (lehetőleg kis szemű lágyabb verzió ha csak valaki nem a karcosabb kekszeket komálja )
  • 60 g proteinpor (én vaníliás karamellás verziót választottam)
  • 100 g cukormentes gyümilekvár (nálam áfonya szaladt bele)
  • 1 ek kókuszolaj
  • 2 db közepesnek mondható tojás

Nos ez egy remek recept többek között azért mert úgy született, hogy "sütike kell!! mi van itthon?" alkalmazásra kapcsolt az agyam  ... ami remek alkalmazás, csak türelmetlen, és nem a legínyencebb fogások születnek meg ilyenkor a receptáramba, de viszont a legpraktikusabbak. :)

Elkészítése nagyon egyszerű, íme:


1. Sütő bekapcsol, előmelegít 180 °C-ra.
2. Mindent összeöntünk egy tálba és egybekutyuljuk!
(akik egy kissé türelmesebb állapotukban vannak ennél a lépésnél, mint én, azoknak megemlítem, hogy itt mehet bele egyéb íz-élvezet fokozó nyalánkság: aszalt gyümi, olajos magvak, cukimentes csokika összetördelve, vagy akár kakaósítható a keksz úgy hogy a zablisztből kiváltasz 20-30 g-nyit zsírszegény cukrozatlan kakóval..stb. )
3. Előkapsz egy sütőlemezt, beledobsz egy jobb féle sütőpapírt és telepakolod egy evőkanál segítségével a keksztrutyi masszával.
4. Bedobod a sütőbe és addig sütöd míg megpirul a teteje a kekszeknek. (kb. 20 perc...nem annyira figyeltem)
5. Kikapod, megvárod míg kihűl, és már hamizhatod is!

Szerző: Bablena Hajnalka-személyi edző
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

B-sejtek

A B-sejtek a nyirokrendszerünkben található limfociták egyik típusa. Főszerepet játszik a... Tovább

Kamilla

Latin neve: Matricaria recutita   Népi elnevezései: orvosi székfű, pipitér, pipiske,... Tovább

Tovább a lexikonra