Minden-mentes mákosguba vaníliaöntettel

SFV

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Te is emlékszel a nagyi ínycsiklandozó mákosgubájára, vagy esetleg az iskolai sodós piskóta után ácsingózol? Mostani receptünkben mindkettőre találsz egy egészséges alternatívát!

A guba elkészítése


Hozzávalók

  • 20dkg (gluténmentes) bagett    
  • 7dl mandulatej
  • 1tk vanília őrlemény    
  • 6ek eritrit    
  • 1db citrom reszelt héja    
  • 10dkg darált mák


Hogyan készítsd el?

hirdetes
  1. Szeleteld fel a bagettet 3-4 centis karikákra!
  2. A mandulatejet keverd össze az eritrittel és a citromhéjjal, majd egy lábosban melegítsd össze az egészet!
  3. A bagett felével borítsd be egy hőálló tál alját, majd öntsd rá az imént elkészített mandulatejes keverék felét, illetve szórd meg a mák felével!
  4. Ismételd meg ezt még egy réteggel!
  5. Hagyd pihenni kicsit (kb. 20-30 percet), majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd készre!

A vaníliaöntet elkészítése


Hozzávalók

  • 3dl mandulatej
  • 1tk vanília őrlemény    
  • 2ek eritrit    
  • 1tk keményítő 

   
Hogyan készítsd el?

  1. Melegíts fel 2,5 dl mandulatejet ugyanúgy, ahogyan a gubánál tetted vaníliával és etirittel!
  2. A megmaradt mandulatejben keverd csomómentesre a keményítőt!
  3. A keményítős keveréket folyamatos kevergetés mellett add hozzá a vaníliás keverékhez, mintha pudingot főznél!


A tálaláshoz locsold meg a gubát a vaníliaöntettel!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás cukor cukorbetegség diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fogyás méregtelenítés nassolás recept

Szótár

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Palástfű

Latin neve: Alchemilla vulgaris   Eredete, élőhelye   A Boldogasszony palástjaként... Tovább

Tovább a lexikonra