Nővérem utolérhetetlen brokkoli krémlevese

SFV

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az egészséges ételek elkészítése gyakran komoly fejtörést okoz, és mind időben, mind anyagilag könnyen megterhelő lehet, ha nem gondolkodunk előre. Most egy olyan ínycsikalndozó étel receptjét hoztam el Nektek, aminek az elkészítése roppant egyszerű, mégis egészséges, laktató, és kész ízorgiával kényeztet bennünket.

Van egy roppant szuper nővérem, aki nemcsak, hogy családanya, de olyan nő, aki folyamatosan igyekszik odafigyelni mind saját, mind családja egészséges életmódjára mind étkezés, mind mozgás terén. Évek óta mindig összefut a nyál a számban, ha megtudom, hogy ismét a brokkolilevesét ehetem. Most megajándékozott ennek a mennyei éteknek a receptjével, és megengedte, hogy veletek is megosszam, fogadjátok hát szeretettel!


A brokkoli krémleves alapvető hozzávalói:

  • egy fej (kb. fél kg) brokkoli
  • 2-3 szem burgonya
  • bors 
  • tejszín


Hogyan készítsd el a brokkoli krémlevest?


Szedd a brokkolit kisebb darabokra! Bátran felhasználhatod nem csak a brokkolirózsákat, de a növényed törzsét is.

hirdetes

Hámozd meg a burgonyákat, vágd kockára, majd tedd fel főni a brokkolival együtt úgy, hogy ellepje a víz!

Miközben főnek a zöldségeid, adj hozzá sót és borsot!

Ha kellően megpuhultak, helyezd őket turmixgépbe, vagy egy botmixer segítségével pépesítsd a teljes főzetet!

Helyezd vissza a tűzhelyre az elkészült pépet, majd öntsd fel tejszínnel és forrald fel újra!


Tipp #1: Sok helyen olvashatod, hogy a szerecsendió elengedhetetlen kelléke a tökéletes brokkoli krémlevesnek. Nem elengedhetetlen, ez a leves nélküle is isteni, viszont ártani nem árthatsz vele. Tényleg nagyon finom, tehát őrölt formában bátran fűszerezheted vele! Ja! És a fokhagyma is szuper mindenhez!

hirdetes


Tipp #2: Adhatsz a leveshez 2-3 répát is, felteheted főni a többi zöldséggel együtt, így még több lesz a vitamintartalma, és a színe is még különlegesebb lesz.


Hogyan tálald?

  • Még a turmixolás előtt kivehetsz néhány szép brokkolirózsát, ami később ékes dísze lehet az ételnek a tálalás során.
  • Tálalhatod továbbá parmezán, vagy trappista sajttal, esetleg levesgyönggyel!


Ha nincs ötleted, hogy mit főzz hirtelen, és már épp az ételfutár felé fordulnál segítségért, akkor ez a leves lehet a mentsvárad! Kicsik és nagyok egyaránt oda-vissza lesznek érte. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
egészséges táplálkozás recept táplálkozás

Szótár

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Glükóz

A glükóz nem más, mint vércukor, hétköznapi néven szőlőcukor. A glükóz olyan cukor,... Tovább

Tovább a lexikonra