Őszi-téli gesztenyés bejgli cukormentesen

SFV

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az ősz vége felé közeledve, a Mindenszentek ünnepe után mind az idő, mind a kereskedelem kezd a télre hangolódni. Mindenhol megjelennek a csokimikulások, mazsolás kuglófok és cukorkarikák, szaloncukrok. Mostani cikkemben egy olyan receptet hoztam el nektek, amely egy kicsit még őszi, de már hangolódhatunk vele a karácsony ünnepére. A gesztenye igazán őszi finomság, míg a bejgli a téli ünnepek ikonikus eledele. Most megmutatom, hogyan süthetsz igazán finom gesztenyés bejglit diétásan, hogy az ünnepi menü cukortúltengése miatt se kelljen majd, hogy fájjon a fejed!

Hozzávalók a tészta elkészítéséhez:

  • 30 dkg gesztenyeliszt
  • 3 dkg eritrit
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 0,8 dl laktózmentes tej
  • 1 db tojás sárgája


Hogyan készítsd el a tésztát?


Egy kevés langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel!
Ha sikerült, dolgozd össze a többi hozzávalóval!
Fontos: A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a kelesztő hatást! Ugyanez igaz a túl sok cukorra is, úgyhogy figyelj a pontos adagolásra!
Oszd fel a tésztát 2 egyenlő részre és tedd a hűtőbe pihenni, míg a krémet elkészíted!

hirdetes


Hozzávalók a töltelék elkészítéséhez:

  • 40 dkg cukormentes gesztenyemassza
  • 2,5 dkg laktózmentes vaj
  • 3 dkg vörös áfonya (ízlés szerint)
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db tojás


Hogyan készítsd el a tölteléket?


Az összes hozzávalót dolgozd össze úgy, hogy krémes állagú pépet kapj! Figyelj, hogy ne keverd túl sokáig, mert akkor fellevegősödik!

hirdetes
Hogyan tovább, mi egyébre lesz még szükség?
Nyújtsd ki a két tésztát, majd egyenként kend meg őket a krémmel és tekerd fel!
Helyezd el a két rudat egy tepsiben úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz!


Szükséged lesz még 1db tojássárgájára a megkenéshez.
Kend meg a rudakat a tojással nem túl vastagon, majd ismételd meg ezt újra, ha megszáradt az első tojásréteg! 
Ha a második réteg is megszáradt, szurkáld meg a bejglik oldalát villával, majd tedd be a sütőbe és 180 fokon süsd készre!

Tipp: A tészta receptjét bármilyen karácsonyi bejgli elkészítéséhez alkalmazhatod, hogy ne legyen túl megterhelő a karácsonyi menü sem!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
cukor cukorbetegség diéta édesség egészséges táplálkozás élelmiszer fogyás fogyókúra megoldás nassolás recept

Szótár

Glutén

  A glutén egy fehérje-komplex (a gliadin és a glutenin keveréke), amely megtalálható... Tovább

Alma típusú elhízás

A hasi elhízást nevezik alma típusú vagy férfias elhízásnak. Az ilyen típusú elhízás... Tovább

Tovább a lexikonra