A padlizsán hihetetlen jó ízű, és emellett nagyon egészséges növény, amelyből külön féle ínyenc finomságok készíthetőek. Az egyik ilyen népszerű étel a padlizsánkrém, amelynek receptjét most megosztjuk veled!
Amire szükséged lesz:
- 2 nagyméretű padlizsán
- egy kisebb fej lilahagyma (vagy egy fél nagy méretű lilahagyma)
- 2 mokkás kanál só
- ízlés szerint bors
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint majonéz (én kb 7 evőkanállal szoktam bele tenni)
Így készítsd a padlizsánkrémet:
Vágd ketté a padlizsánokat, és tedd őket 180°C-ra előmelegített sütőbe egy sütőpapírra, ahol körülbelül 50 perc alatt teljesen átsülnek. Még finomabb hatást érhetsz el, ha padlizsánod grillen tudod átsütni, hiszen ez adja neki azt a különleges, füstös ízvilágot.
Ez idő alatt a lilahagymát vágd apró kockákra, és a fokhagymát törd pépesre.
Ha a padlizsán kisült, kapard ki alaposan a belsejét és keverd össze a többi hozzávalóval. Én botmixerrel le is szoktam turmixolni, de ez ízlés kérdése!
Fogyaszd egészséggel, pirítóssal, teljes kiőrlésű kenyérből! :)
Az egészséges padlizsán
A padlizsán jótékony hatásairól ódákat zenghetnénk, mindamellett hogy egy nagyon finom, különleges ízvilágú növényről beszélünk.
A padlizsán víztartalma segíti a haj és a bőr egészségét, ami szépségünknek és egészségünknek is hasznos. Emellett rendkívül alacsony a kalóriatartalma, így a fogyókúra idején is kiváló szolgálatot tehet – hiszen bár a telítettség érzetet fokozza, nem hizlal.
Rendkívül magas rosttartalma segíti az emésztést, és a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát is csökkenti a szervezet vastartalmának kiegyensúlyozásával és koleszterinszint stabilizálásával, valamint fitotápanyag tartalmával.
Fogyaszd ezt a nagyszerű növényt Te is egészséggel, akár fogyókúrád ideje alatt is bátran!