Gyors sajtos brokkolikrémleves recept ebédre vagy vacsorára!

Bartók Vivien

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sokáig úgy képzeltem el az egészséges életmódot, hogy unalmas étkezések, drága alapanyagok és rengeteg konyhában töltött idő. Hamar beláttam, hogy TÉVEDTEM! Csak miután elkezdtem egészséges alapanyagokból elkészíteni a napi étkezéseim, akkor tanultam meg igazán főzni. A zöldségek és a gyümölcsök rengeteg lehetőséget rejtenek magukban. Nem csak köretként, hanem előételként és főételként kiosztom rájuk a főszerepet.

A kedvenc egészséges leves receptem, az utánozhatatlan sajtos brokkolikrémleves. Hidegen és melegen is tökéletes, lágy és krémes. Próbáld ki, és megtudod, hogy miért szerepel nálam a toplista élén!

Az egészséges sajtos brokkolikrémleves receptje

Hozzávalók:

Nekem ez a mennyiség körülbelül 4 adaghoz volt elegendő, úgyhogy szükség esetén duplázd a mennyiségeket.

- 50 dkg brokkoli

- 30 dkg burgonya

- 1 fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál olívaolaj

- 1 darab húsleveskocka

- 2 dl főzőtejszín (alacsony zsírtartalmú vagy növényi)

- ízlés szerint só, őrölt bors

- 15 dkg cheddar vagy gouda sajt (Én mindkettőt tettem bele fele-fele arányban.)

Sajt helyettesítése

A cheddar kemény sajtfajta, amely nevét az angliai Somerset grófságban található Cheddar-völgyről kapta. Chester sajtként is ismeretes, és az európai országokban tehéntejből készítik.

hirdetes

Ha se cheddar, se gouda sajtunk nincs, a sajtos brokkolikrémlevest edámi sajttal is elkészíthetjük.

A sajtos brokkolikrémleves elkészítése:

A brokkoli rózsáit leszedjük és alaposan megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. Ezt követően a burgonyát is megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk és felaprítjuk, valamint a fokhagymát is lehéjazzuk, szétnyomjuk.

A hagymát és a fokhagymát az olívaolajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk és közepes fokozaton, rövid ideig kevergetjük. Körülbelül fél liter vízzel felöntjük, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát.

Hozzákeverjük a főzőtejszínt és lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.

hirdetes

A levest kézi mixerrel pépesítjük, majd ízlés szerint fűszerezzük (sózzuk, borsozzuk). Körülbelül 10 dkg sajtot hozzáadunk és olvadni hagyjuk.

TIPP: Ha nem szereted túl krémesen, akkor a kézi mixert elhagyhatod. Az íze változatlanul ISTENI finom lesz!

 

Tálalási tipp

Amíg a leves ízei összeállnak a fedő alatt, addig a maradék sajtot durvára reszeljük egy kis tálba, majd tálaláskor megszórjuk vele a krémlevesünket. Esetleg kis brokkolilevéllel díszítjük.

Ropogós pirított kenyeret adhatunk hozzá, hogy még laktatóbb és táplálóbb legyen.

ITT válogathatsz a legfinomabb, házi készítésű magvas kenyerek közül.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer fogyókúra kalóriabevitel recept táplálkozás vitamin

Szótár

Diéta

  A diéta fogalma : A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az... Tovább

T-sejtek

A nyirokrendszerünkben keringő limfociták két részből állnak, a B-sejtekből és a... Tovább

Tovább a lexikonra