Íme a sütőtökös zabkeksz receptje:
Hozzávalók:
- 1.5 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 bögre zabpehely
- 0.5 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál őrölt szerecsendió
- 0.25 teáskanál őrölt gyömbér
- 1-1/2 marék mazsola/ki is lehet hagyni/
- 4 ek kókuszzsír
- 1 db tojás
- 80 g erythritol
- 0.5 kg sütőtök (kb 1/4 tök)
- 2 kávéskanál őrölt vanília kivonat
- 1 dkg pekándió (5-6 darab)
Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, és turmixgéppel pürét készítünk belőle. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, sütőpapírt teszünk a tepsire. A lisztet, a zabpelyhet, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük.
Egy másik tálban összeturmixoljuk a sütőtök-pürét, tojást, kókuszzsírt, vaníliaport, erythritolt. A két tál tartalmát egybedolgozzuk úgy, hogy ne legyen benne lisztes, száraz rész. Egy kanállal a tésztából 1-2 diónyi halmokat teszünk a sütőpapírra, és ujjal szétnyomkodjuk őket. Pici pekándió darabkákat nyomkodunk beléjük.
28-30 keksz lesz belőle. Kb. 15 percig sütjük őket, amíg szépen megbarnulnak.
Érdemes a tésztát , fahéjas - vanilias proteinporban forgatni sütés előtt.
Sütési hőfok: 175°C