Rengeteg alternatíva létezik arra, hogy hogyan helyettesíthetünk mindenféle hozzávalókat zöldségekkel, gyümölcsökkel. Most is egy ilyen receptet hoztunk el nektek, hiszen egy szinte csak zöldségekből álló pizzát fogunk elkészíteni!
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 90dkg brokkoli
- só
- bors
- 9dkg krémsajt
- 4ek kukoricaliszt
- olívaolaj
Hogyan lesz ebből pizzatészta?
- Elsőként vágjuk a brokkolirózsákat apró darabokra, majd forró sós vízben főzzük puhára körülbelül 5 perc alatt!
- Öntsük bele egy szűrőbe és csöpögtessük le, majd villával nyomkodjuk pépesre!
- Várjunk pár percet, míg kihűl a brokkoli és nyomkodjuk ki belőle a maradék vizet!
- Tegyük egy tálba a brokkolit és sóval, borssal fűszerezzük! Adjuk hozzá a kukoricalisztet és a krémsajtot úgy, hogy egy tészta-szerű masszát kapjunk, amiből tudunk gombócokat formázni!
(Ha túl hígnak találjuk, adhatunk hozzá még 1-2 kanál kukoricalisztet.) - Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!
- Ezután oszd a tésztát 2-4 részre és sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el őket szögletes vagy kerek alakzatban!
- Kend meg a tetejüket olívaolajjal, majd kb. 15 perc alatt süsd őket addig, míg aranybarnára nem pirul a tetejük!
Mi legyen a feltét?
- 2.5dl paradicsomszósz
- 1tk bazsalikom
- só
- bors
- 8 db gomba
- 2 db paradicsom
- 10 dkg sajt
- 1 marék rukkola
- Míg sül a pizzatésztánk keverjük el a paradicsomszószt a fűszerekkel, és szeleteljük fel a gombát, paradicsomot!
- Ha megpirult a pizzatészta, kenjük meg a paradicsomszósszal, halmozzuk rá a feltéteket a rukkola kivételével és szórjuk meg sajttal!
- Tegyük vissza az egészet a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt megolvad a tetején!
- Vegyük ki a pizzánkat a sütőből, halmozzuk rá a rukkolát és tálalhatjuk is!
Tipp #1: A paradicsomszószba keverhetsz apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát az erőteljesebb ízekért és sűrűbb állagért!
Tipp #2.: Ha vegán módon szeretnéd a pizzát elkészíteni, akkor a tejtermékeket helyettesítheted növényi eredetű sajtokkal, vegán krémmel is.