Tészta, bacon, avokádó?- 3 saláta recept, ami meglepően finom és laktató

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mindenütt azt hallod és olvasod, hogy saláták így megy saláták úgy, és persze nem alaptalanul. A zöldségek a legfontosabb, legegészségesebb élelmiszerek közé tartoznak, amelyek temérdek tápanyagot kínálnak szervezeted számára. Azonban a különféle hozzávalókat olyan sokféleképpen lehet salátáknak összeállítani, hogy az ember gyakran azt sem tudja, hogy mit készítsen magának. Az alábbiakban három ízletes és egészséges saláta receptját soroljuk fel – először ezeket próbáld ki!

Káposztalevelek lila burgonyával és baconnel

Ezt a receptet káposztalevelek, sült lila burgonya, bacon, némi sajt, és más ízletes összetevők teszik egészségessé és ínycsiklandóan hívogatóvá. A baconön talán elcsodálkohozl, hiszen az efféle élelmiszereket ritkán emlegetik egy mondatban az „egészséges” kifejezéssel, azonban kellő mértéktartással egyáltalán nem kell tartanod tőle!

Hozzávalók:

•    170 g vastag bacon, 6 mm-es kockákra vágva
•    450 g bébi lila burbonya, felnegyedelve
•    kóser só
•    frissen őrölt bors és egy csipetnyi cukor
•    1/2 bögre dió
•    8 db fürjtojás (vagy azonos tömegű, kisebb szeletekre vágott keményre főtt tyúktojás)
•    1/4 bögrényi és plusz 2 evőkanálnyi extraszűz olívaolaj
•    2 evőkanál almaborecet
•    1 evőkanál dijoni mustár

hirdetes
•    680 g fiatal káposztalevél (többféle káposzta is használható) hosszában megfelezve és 1,5 centis darabokra vágva
•    110 g Stilton sajt, összemorzsolva

Elkészítés:

1.    Melegítsd elő a sütőt 205°C-ra. Végy egy nagy serpenyőt, majd süsd meg benne a bacont közepes hőfokon, amíg ropogósra nem sül (ez nagyjából 8 perc lesz). Ne felejtsd el időnként megkevergetni. Egy lapos szedőkanállal helyezd át a bacont néhány papírtörlőre.

hirdetes
2.    Végy egy nagy, magas szélű sütőlapot, és helyezd rá a burgonyákat a kiolvasztott bacon zsírral együtt, majd sózd és borsozd meg őket. Süsd a zsíros burgonyát 40 percig, egyszer pedig keverd meg őket. A burgonyák akkor készülnek el, amikor puhák és megbarnulnak. Hagyd kihűlni őket, miután elkészültek.
3.    Amíg a burgonyák sülnek, terítsd szét a diókat egy pités tálon és süsd őket nagyjából 12 percig, amíg aranyszínűvé és illatossá nem válnak. Hagyd, hogy kissé meghűljenek, majd vágd őket durva darabokra.
4.    Végy egy nagy lábast, öntsd fel vízzel, és helyezd bele a fürjtojásokat. Forrald fel a tojásokat és főzd őket 2 percig. Ez után óvatosan szűrd le róluk a vizet és hűtsd le őket hideg víz alatt. Hámozd meg a tojásokat és vágd őket félbe hosszában.
5.    Végy egy nagyméretű tálat, és verd össze benne az olívaolajat a mustárral, az ecettel és a cukorral. A kész öntetet cukorral és borssal ízesítheted ízlés szerint. Add hozzá a leveleket, a bacont és a burgonyát, majd alaposan keverd össze a kész hozzávalókat.
6.    Végezetül szórd a salátára a Stilton sajtot, a sült diókat és a tojásdarabokat.
 

Lapozz és mutatjuk a másik kettő csodareceptet is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás futás gyümölcs recept táplálkozás túlsúly vitamin

Szótár

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Energia 10-es 20-as 30-as módszer

Ha annyit eszünk, amennyit szervezetünk az életműködésekhez és a mozgáshoz felhasznál,... Tovább

Tovább a lexikonra