Hogyan készítsük el a steaket: a tökéletes útmutató

SzSz

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A diétában és az izomépítésben is igencsak népszerű a markasteak. Ha már unod a csirkét és a halat, nem árt néha elkészítened ezt a végtelen sokoldalú és egészséges ételt! Sok egészségügyi és étrend-szakértő prédikálja a marhahús előnyeit, amely főleg a fehérjetartalmában mutatkozik meg. 

A marhahús tele van fehérjével, vassal és cinkkel, amelyek remekül hasznosíthatók a szervezet számra. Így akár az izomépítésre vagy a diétában is tökéletes választás lesz! Emellett kutatók megállapították, hogy fogyasztása csökkenti a prosztatarák kockázatát. 

A legtöbben a steaket sajnos csak alkalomadtán fogyasztják, általában étteremben, azonban érdemes minél többször enni belőle. Otthon is elkészíthetjük igazán gyorsan és egyszerűen. 

Hogyan készítsük el a steaket?


A legjobb, ha tiszta húsú marhahátszínt veszünk a boltban. Ezt a fajta húst érdemes zsírral sütni, hogy fokozzuk a hús ízét, és ne száradjon ki. Vágjunk le róla minden csontot és zsírt egy jó késsel, és vágjuk egyenletes szeletekre, hogy egyformán süljenek meg. 

hirdetes


Ha nem azonnal sütjük meg a marhát, akkor csomagoljuk egy zsírpapírba, és rakjuk a hűtő leghidegebb részébe egy tányéron. A nyers húst a főtt ételektől tartsuk távol. A steak nyersen két vagy három napig is eláll. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás

Szótár

Perricone diéta

Ha nem fogyasztasz elég ásványi anyagot vagy vitamint, az arcbőröd ráncosodhat és... Tovább

Mezei zsurló

Latin neve: Equisetum arvense   Eredete, élőhelye   A mezei zsurló egész... Tovább

Tovább a lexikonra