Zabkása Parfé recept
Ez a desszert recept nem csak az édesség utáni vágyadat fogja kielégíteni, hanem a kalóriabeviteledet sem fogja megemelni. Emellett magas fehérjetartalommal rendelkezik, így tökéletes választás lesz reggeli vagy édesség gyanánt. A zabnak és a joghurtnak köszönhetően ez a desszert a nap folyamán energiát fog adni.
Recept
Hozzávalók: 5 evőkanál zab, 2 evőkanál görög joghurt, 1 evőkanál méz, 3 evőkanál gránátalma, 3 evőkanál pisztácia, 250 ml tej (növényi is lehet)
Elkészítés: A zabot és a tejet keverjük össze és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben. Reggel adjuk hozzá a mézet, a joghurtot, a pisztáciát és a gránátalmát. Készen is van a finom és tápláló desszert!
A gránátalmát és a pisztáciát helyettesíthetjük eperrel és mandulával vagy banánnal és dióval.
Diétás tejberizs recept
A tejberizs gyermekkorunk egyik kedvence, amit szintén elkészíthetünk diétásan. Bármilyen gyümölccsel fogyaszthatjuk, hidegen vagy melegen, ki, hogy szereti. Ízesíthetjük többféle fűszerrel is akár, vagy cukormentes házi lekvárt is tehetünk a tetejére.
Recept
Hozzávalók: 40 gramm fehér rizs, 300 ml tej (növényi tej), ízlés szerint édesítő, egy csipet fahéj vagy vaníliaaroma
Elkészítés: A rizst főzzük meg a tejjel addig, amíg meg nem puhul. Ízesítsük édesítővel, fahéjjal vagy vaníliaromával. Várjuk meg amíg kihűl, vagy fogyaszthatjuk melegen is. A tetejére rakhatunk cukrozatlan kakaót, gyümölcsöt vagy cukormentes lekvárt.
Diétás étcsokoládétorta recept
Ez a recept áldás azoknak, akik szeretik az étcsokoládét! Ebben a desszertben két összetevő tökéletesen kiegészíti egymást úgy, hogy igazán különleges ízt ad a süteménynek. Az étcsokoládé egyik különlegessége, hogy nagy mennyiségű kakaót tartalmaz, amely segít a zsírégetésben.
Recept
Hozzávalók: 100 gramm étcsokoládé, 2 tojás, ½ csésze édesítő, ½ olvasztott vaj vagy kókuszolaj, ½ csésze zabliszt/rizsliszt/kókuszliszt, ½ csomag sütőpor
Elkészítés: Az étcsokoládét olvasszuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből verjünk kemény habot. Az olvasztott csokoládét keverjük össze az olvasztott vajjal, majd adjuk hozzá az édesítőt és a tojássárgáját. Dolgozzuk össze a keveréket, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéket is. Ezután adjuk hozzá a sütőport és a liszt keverékét apránként adagolva úgy, hogy csomómentes keveréket kapjunk és ne törjük össze a tojásfehérjét sem. Ha készen vagyunk öntsük a tésztát egy tortaformába. Rakjuk 150 C° fokos sütőbe és süssük addig, amíg a tűpróba során már nem ragad tészta.