Ki mondta, hogy le kell mondanod a nassolásról, ha egészséges életmódváltásra szánod magad? Na igen, valóban akadnak olyan cikkek, ahol ezt a fogalmat teljesen ki akarják iktatni az étrendedből. De ezek a legtöbb esetben csak eltántorítanak a célodtól. Ha nem a versenyzés a célod, vagy esetleg “off szezonban” vagy, akkor igenis van megoldás az egészséges nassolásra! Mutatok is egyet!
Ki ne szeretné a sokak által csokis „cookies” -ként ismert amerikai kekszet?! Mégsem ehetünk belőle annyit, amennyit szeretnénk. Ráadásul a boltban kapható csomagolásban örülünk, ha 6 darabot találunk, nem kevés pénzért. Most elhoztam Nektek egy könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges változatban! Garantáltan imádni fogod!
Amerikai csokis- mogyorós keksz recept 10 darabhoz:
- 150 g zabpehelyliszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 darab tojás
- 100 g light vaj
- só
- 25g folyékony édesítőszer
- 1 tk sütőpor
- 80 g cukormentes étcsokoládé
- 70 g mogyoró
1. Általában a 9. lépésnél olvashatjuk, hogy “előmelegített sütőben 180 fokon..” és ekkor eszedbe jut, hogy nem melegítetted elő a sütőt, mert egyből nekiálltál az keksz készítéséhez. Szóval kapcsold be a sütőt 180 fokra.
2. Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport.
3. Az étcsokoládét és a mogyorót tetszés szerint durvább vagy kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz.
4. A vajat felolvasztjuk és egy másik tálba öntjük, majd a tojást, egy csipet sót és az édesítőszert is hozzáadjuk és habosra verjük.
5. Majd a száraz összetevők közepén csinálunk egy mélyedést/ lyukat, ahova a habosra vert alapanyagokat öntjük.
6. Ezt összegyúrjuk, hogy masszát kapjunk belőle.
7. Tipp: Lehetséges, hogy kicsit ragadni fog, ilyenkor érdemes egy kis (mandula)lisztet szórni és úgy összegyúrni.
8. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk, majd egy kanál segítségével kis adagokat helyezünk rá. Figyelj a megfelelő távolságra, ugyanis a kis masszák a sütőpornak köszönhetően meg fognak kelni.
9. Most jön az a rész, hogy az előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percen keresztül sütjük, amíg a széle elkezd barnulni.
Mielőtt leszedegetnéd a sütőpapírról, várd meg, hogy kihűljön! Így szépen le fog jönni a sütőpapírról!
Növényi tejjel fogyasztva vagy kávéhoz tökéletes napindító lehet. De nassolni valónak sem utolsó!
Letakarva vagy dobozban tárolva még pár napig fogyasztható.
Tápanyagtartalma: