Rostban és fehérjében gazdag reggeli: Édesburgonya keksz

Bartók Vivien

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Édesburgonyából keksz? Először én is furcsán néztem a különböző receptekre, amíg el nem készítettem az elsőt. Az édesburgonya chips után ez a kedvencem, hiszen maximum 25 perc alatt elkészíthető és a végeredmény finom és omlós keksz, ami tökéletes fehérjeforrás!  

Miért imádom az édesburgonyából készült, fehérjedús süteményt?

- Egészséges és #gluténmentes recept

- Egyszerűen és gyorsan elkészíthető

- Sokáig tárolható

- Nem utolsó sorban pedig ISTENI finom!

Érdekelhet: Mi az a glutén? Mit takar a gluténérzékenység?

 

Íme az egészséges édesburgonya keksz receptje:

Hozzávalók 20 darabhoz:

- 1 darab nagyobb édesburgonya

- 230 gramm mogyoróvaj

- 4 darab közepes méretű tojás

- 2 teáskanál vanília aroma

- 2 teáskanál fahéj

- 4-6 evőkanál juharszirup (Attól függően, hogy mennyire szeretnéd édesre csinálni. Helyettesítheted mézzel is.)

- 3 evőkanál chia mag

- 1 darab alma

- 50 gramm mazsola

- 80 gramm zabliszt (A teljeskiőrlésű liszt is tökéletes hozzá!)

- 2 csapott teáskanál szódabikarbóna

Az elkészítés lépései:

1.lépés

hirdetes

Először meghámozzuk az édesburgonyát, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ha elkészült, akkor pépesítjük.

hirdetes

2.lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

3.lépés

Az édesburgonya pürét, a 230 g mogyoróvajat és a 4 darab tojást egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük egy fakanál segítségével.

4.lépés

Hozzáadjuk a vanília aromát, a fahéjat, és ízlés szerinti mennyiségben a juharszirupot, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

5.lépés

Tetszőlegesen ízesítjük: én most chia magot, mazsolát és egy darab hámozott és apró kockákra vágott almát használtam. De készítettem már körtével és mandulával is, szerintem isteni mindkét kombinációval!

6.lépés

Végül hozzáadjuk a zablisztet és a szódabikarbónát, majd kézzel alaposan összegyúrjuk.

7.lépés

A sütőpapírral kibélelt tepsire felhelyezünk egy evőkanál segítségével, kis tészta adagokat. Figyelj oda, hogy ne érjenek össze!

8.lépés

Körülbelül 10-15 percig sütjük, majd miután kihűlt, tálalhatjuk is!

Nagyon szeretem ezt a rostban és fehérjében gazdag süteményt, mert elzárva akár 4-5 napig is tárolható és fogyasztható! Ráadásul ehhez a recepthez még fehérjeporra sincs szükség! Reggelire és délutáni nasinak tökéletes választás, hiszen bűntudat nélkül fogyaszthatjuk!

 

Próbáld ki TE is, imádni fogod!

TIPP: Készítsd el házilag a ropogós édesburgonya chipset, melyhez ITT találod a receptet.

#maradjotthonfozzmagadnak


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fogyókúra nassolás recept reggeli táplálkozás vitamin

Szótár

Palástfű

Latin neve: Alchemilla vulgaris   Eredete, élőhelye   A Boldogasszony palástjaként... Tovább

Bioszauna

  A klasszikus szauna keringési rendszert kímélő fajtája, ahol a hőmérséklet 40-60... Tovább

Tovább a lexikonra