Rostban és fehérjében gazdag reggeli: Édesburgonya keksz

Bartók Vivien

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Édesburgonyából keksz? Először én is furcsán néztem a különböző receptekre, amíg el nem készítettem az elsőt. Az édesburgonya chips után ez a kedvencem, hiszen maximum 25 perc alatt elkészíthető és a végeredmény finom és omlós keksz, ami tökéletes fehérjeforrás!  

Miért imádom az édesburgonyából készült, fehérjedús süteményt?

- Egészséges és #gluténmentes recept

- Egyszerűen és gyorsan elkészíthető

- Sokáig tárolható

- Nem utolsó sorban pedig ISTENI finom!

Érdekelhet: Mi az a glutén? Mit takar a gluténérzékenység?

 

Íme az egészséges édesburgonya keksz receptje:

Hozzávalók 20 darabhoz:

- 1 darab nagyobb édesburgonya

- 230 gramm mogyoróvaj

- 4 darab közepes méretű tojás

- 2 teáskanál vanília aroma

- 2 teáskanál fahéj

- 4-6 evőkanál juharszirup (Attól függően, hogy mennyire szeretnéd édesre csinálni. Helyettesítheted mézzel is.)

- 3 evőkanál chia mag

- 1 darab alma

- 50 gramm mazsola

- 80 gramm zabliszt (A teljeskiőrlésű liszt is tökéletes hozzá!)

- 2 csapott teáskanál szódabikarbóna

Az elkészítés lépései:

1.lépés

hirdetes

Először meghámozzuk az édesburgonyát, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ha elkészült, akkor pépesítjük.

hirdetes

2.lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

3.lépés

Az édesburgonya pürét, a 230 g mogyoróvajat és a 4 darab tojást egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük egy fakanál segítségével.

4.lépés

Hozzáadjuk a vanília aromát, a fahéjat, és ízlés szerinti mennyiségben a juharszirupot, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

5.lépés

Tetszőlegesen ízesítjük: én most chia magot, mazsolát és egy darab hámozott és apró kockákra vágott almát használtam. De készítettem már körtével és mandulával is, szerintem isteni mindkét kombinációval!

6.lépés

Végül hozzáadjuk a zablisztet és a szódabikarbónát, majd kézzel alaposan összegyúrjuk.

7.lépés

A sütőpapírral kibélelt tepsire felhelyezünk egy evőkanál segítségével, kis tészta adagokat. Figyelj oda, hogy ne érjenek össze!

8.lépés

Körülbelül 10-15 percig sütjük, majd miután kihűlt, tálalhatjuk is!

Nagyon szeretem ezt a rostban és fehérjében gazdag süteményt, mert elzárva akár 4-5 napig is tárolható és fogyasztható! Ráadásul ehhez a recepthez még fehérjeporra sincs szükség! Reggelire és délutáni nasinak tökéletes választás, hiszen bűntudat nélkül fogyaszthatjuk!

 

Próbáld ki TE is, imádni fogod!

TIPP: Készítsd el házilag a ropogós édesburgonya chipset, melyhez ITT találod a receptet.

#maradjotthonfozzmagadnak


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
alakformálás diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fogyókúra nassolás recept reggeli táplálkozás vitamin

Szótár

Streching, nyújtás

  Az ízületi mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésének módszere. Az angol eredetű... Tovább

Kreatin táplálékkiegészítők

  A kreatin az ételekben és a szervezetünkben is természetesen megtalálható aminosav... Tovább

Tovább a lexikonra