Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni szeretteidet (akár születésnapra, karácsonyra vagy bármilyen más alkalomra) a leveskeverékek igazán mutatós és hasznos ajándékok lehetnek. Hogy hogyan készül egy leveskeverék? Lényegében nincs más dolgod, csupán fogni egy méretesebb befőttesüveget, és ízlésesen feltölteni azt egy-egy leves száraz hozzávalóival. Ezek az ajándékok nem csak hasznosak, hanem meglepően olcsón is összeállíthatók, és könnyedén személyre szabhatod őket az ajándékozottak ízlése szerint. Na persze, akár saját otthonod díszítésére is felhasználhatod őket – senki sem tilthatja meg! Lássuk tehát a keverékek összeállítását, és a hozzájuk tartozó leves elkészítését!
Olasz árpaleves-keverék
Ennek az árpaleves-keveréknek a paradicsom a főszereplője, amely mellé fokhagyma és olasz fűszerek társulnak. Fogj egy fél literes befőttesüveget, majd alulról felfelé kezdd el feltölteni az alábbi sorrendben az összetevőkkel:
1. 1 bögre árpagyöngy
2. 1/2 bögre napon aszalt paradicsom
3. 1 evőkanál száraz vöröshagyma, feldarabolva
4. 1 evőkanál száraz fokhagyma, apróra vágva
5. 2 evőkanál száraz bazsalikom
6. 1 evőkanál száraz oregánó
7. 1 evőkanál száraz petrezselyempehely
8. 1 db zöldségleves-kocka, becsomagolva
A leves elkészítése
Csomagold ki a leveskockát és helyezd a többi hozzávalóval és négy pohár vízzel együtt egy lábasba, illetve önts a hozzá 400 gramm konzerv szeletelt paradicsomot. Kezdd el melegíteni a lábas tartalmát magas hőfokon, míg fel nem forr, majd vedd vissza alacsony lángra, és melegítsd így, míg az árpa meg nem puhul (ez nagyjából 20 percet vesz majd igénybe). A kész levest ráreszelt parmezánsajttal érdemes tálalni, és ízlés szerint fűszerezni.
Borsóleves-keverék
Ez az ízletes borsóleves-keverék lényegében bárhol megállja a helyét zöld színével, elkészítve pedig nagyon laktató és egészséges is! Fogj egy fél literes befőttesüveget, majd töltsd fel alulról az alábbi sorrendben:
1. 2 bögre felesborsó
2. 1/2 teáskanál zellermag
4. 1 evőkanál száraz fokhagyma, apróra vágva
5. 1 babérlevél
6. 1 db csirkehúsleves-kocka, becsomagolva
A leves elkészítése
Csomagold ki a leveskockát és helyezd a többi hozzávalóval és négy pohár vízzel együtt egy lábasba. Kezdd el melegíteni a lábas tartalmát magas hőfokon, míg fel nem forr, majd vedd vissza alacsony lángra, és melegítsd így, míg a borsó meg nem puhul (ez nagyjából 30 perc lesz majd). Tálalás előtt távolítsd el a babérlevelet a levesből és keverj bele egy bögre feldarabolt sonkát, majd fűszerezd ízlés szerint.