notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tökéletes egészséges ajándékötlet: 6 házi készítésű leveskeverék üvegben

hirdetes

A tökéletes egészséges ajándékötlet: 6 házi készítésű leveskeverék üvegben

VN
6 házi készítésű leveskeverék ajándékba

Kókuszos curryleves-keverék

Ez a lencsés leveskeverék barnássárga színvilágával kápráztatja majd el az ajándékozottakat, de az igazi élvezet akkor jön majd, amikor elkészítik belőle a kész fogást! Fogj egy fél literes befőttesüveget, majd töltsd fel alulról az alábbi sorrendben:

1.    2/3 bögre sárga lencse
2.    2/3 bögre zöld lencse
3.    1 evőkanál curry por
4.    1 evőkanál szárított vöröshagyma, feldarabolva
5.    1 evőkanál száraz fokhagyma, apróra vágva
6.    2 db zöldségleves-kocka, becsomagolva
7.    1 kis méretű chili paprika

A leves elkészítése

Csomagold ki a leveskockát és helyezd a többi hozzávalóval és négy pohár vízzel együtt egy lábasba, illetve önts a hozzá 400 ml kókusztejet. Kezdd el melegíteni a lábas tartalmát magas hőfokon, míg fel nem forr, majd vedd vissza alacsony lángra, és melegítsd így, míg a lencse meg nem puhul (ez nagyjából 20 perc lesz majd). Tálalás előtt távolítsd el a chili paprikát a levesből.

hirdetes

Ötbabos leveskeverék

Ez a tápláló leveskeverék teljesen vegetáriánus, és tele van ízzel! Fogj egy fél literes befőttesüveget, majd töltsd fel alulról az alábbi sorrendben:
1.    1/3 bögre pinto bab
2.    1/3 bögre zöldborsó
3.    1/3 bögre fekete bab
4.    1/3 bögre fehér („haricot”) bab
5.    1/3 bögre vesebab
6.    1 teáskanál száraz mustár
7.    1 teáskanál paprika
8.    1 evőkanál szárított vöröshagyma, feldarabolva
9.    1 evőkanál száraz fokhagyma, apróra vágva
10.    1 evőkanál oregánó
11.    1 babérlevél
12.    1 kis méretű chili paprika (ízlés szerint)

hirdetes
13.    1 teáskanál rozmaring
14.    1 db zöldségleves-kocka, becsomagolva

A leves elkészítése

Csomagold ki a leveskockát és helyezd a többi hozzávalóval és négy pohár vízzel együtt egy lábasba, illetve önts a hozzá 400 gramm konzerv szeletelt paradicsomot. Kezdd el melegíteni a lábas tartalmát magas hőfokon, míg fel nem forr, majd vedd vissza alacsony lángra, és melegítsd így, míg a babok meg nem puhulnak, és a leves állaga be nem sűrűsödik (ez nagyjából 90 percet vesz majd igénybe). Szükség szerint önts hozzá némi vizet, hogy a babok könnyebben megpuhuljanak. Tálalás előtt távolítsd el a chili paprikát és a babérleveleket a levesből és fűszerezd ízlés szerint.
Fontos tudnivaló a száraz babok főzéséről: minél öregebbek a babok, annál több időre lesz szükségük, hogy puhára főjenek. Érdemes tehát rendszeresen ellenőrizni a levest főzés közben, és további vizet hozzáadni, hogy legyen miben megpuhulniuk a baboknak.
 

Lapozz mert a levesek listája még közel sem ért véget! Sőt a legjobbak még csak most jönnek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Lipidológus

A zsíranyagcsere-betegségekben járatos belgyógyász szakorvos. Tovább

Fekete áfonya

Latin neve: Vaccinum myrtillus   Ismertetése, termőhelye   Fás szárú cserje,... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészséges életmód egészséges táplálkozás