Elgondolkoztatok már azon, hogy mi annak az oka, hogy míg a Ferrero egyik közkedvelt termékében a Ferrero Rocher –ban található krémet - a Nutellát - megvásárolhatjuk a boltokban, addig a Raffaello isteni vaníliás krémjéről már nem mondható el mindez?
Ha elérhető válna, akkor kétség kívül az lenne mindenki új favoritja, hiszen kereslet az bőven lenne rá. Reméljük, hogy egyszer majd megvalósul ez az álom, addig viszont megmutatjuk nektek, hogyan készíthetitek el ezt a finomságot otthon, aminek az íze majdhogynem pontosan megegyezik a kedvenc édességetekben találhatóéval, ráadásul még diétázók és mértékkel cukorbetegek is fogyaszthatják.
Diétás Raffaello krém
Önmagában, kenyérre kenve vagy kávé ízesítésére is kiváló ez a finomság, sőt akár saját Raffaello is készíthető a felhasználásával.
Ha fontos számodra az egészségmegőrzés, éppen fogyókúrázol, és megkívánnál egy kis édességet tehát válaszd ezt a finomságot, melyből egy kanál is elegendő már ahhoz, hogy csillapítsd az édesség iránti vágyadat.
Kíváncsi vagy, mire lesz szükséged ennek a mennyei krémnek az elkészítéséhez?
A diétás Raffaello krém hozzávalói:
100 gramm cukormentes sűrített tej
63 gramm margarin
50 gramm diabetikus fehér csokoládé
20 gramm kókuszpehely
2 evőkanál vaníliaaroma
4 evőkanál eritrit, vagy xilit
1 teáskanál keményítő
Raffaello jellegű krém elkészítése:
Olvaszd fel a margarint egy duplafalú edényben alacsony lángon, majd ha megolvadt, akkor adjuk hozzá a diabetikus fehér csokoládét. Amennyiben nincsen duplafalú edényünk, akkor vízgőz felett olvasszuk meg a margarint és a csokoládét, ellenkező esetben a csokoládé meg fog égni és kezdhetjük az egészet elölről.
Ezt követően adagoljuk hozzá a folyós csokoládé-margarin elegyéhez a cukormentes sűrített tejet és a vaníliaaromát, majd végezetül a keményítőben átforgatott kókuszpelyheket, vagy kókuszreszeléket. Addig kevergessük, míg teljesen össze nem áll a keverékünk.
Ebből a receptből körülbelül 200-250 g krémet készíthetsz, az elkészítést követően ne ijedj meg, hogy sárgás krémet kaptál, a kókuszpelyheknek hozzáadását követően a krém kifehéredik és ezáltal sokkal jobban fog hasonlítani az eredetihez.
A xilitet, vagy eritritet a folyamat végén adjuk hozzá a krémhez, mikor már nem forró, és kevergessük öt percig, hogy feloldódjon. ha előtte megőröljük őket, így biztosan nem ropog majd a fogunk alatt.
Az elkészült krémet öntsük egy tiszta befőttesüvegbe, majd tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
Másnapra teljesen összeáll az isteni krém, de ha nem bírtok addig várni, akkor már folyósabb állapotában is fogyaszthatjátok.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!