Te is odavagy a madártej ízéért, de épp diétázol, esetleg nem fogyasztasz tejet, vagy cukrot? Akkor ez a recept Neked szól! Most egy olyan süti elkészítésének a módját mutatjuk be, amely szinte minden-mentes, így bűntudat nélkül élvezheted csakis az édesen krémes ízre koncentrálva. Máris összefutott a nyál a szádban, ugye? Akkor lássuk!
A tészta elkészítése
Hozzávalók:
- 7 db tojás fehérje
- 17 dkg fehér tönkölyliszt
- 15 dkg xilit
- csipet só
Hogyan készítsd el?
- Törjük fel a tojásokat, válasszuk ketté a sárgáját és a fehérjét, majd utóbbiból verjünk kemény habot!
- Kanalanként adjuk hozzá a xilitet, majd két részletben finoman forgassuk bele a lisztet!
- Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt!
- Ha megsült, borítsuk ki a tepsiből és húzzuk le róla a papírt, majd fordítsuk vissza egy szintén sütőpapírral borított tálcára!
A krém elkészítése
Hozzávalók:
- 7 db tojás sárgája
- 13 dkg xilit
- 1 db vaníliarúd
- 4 dl tej
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 15 dkg vaj
Hogyan készítsd el?
- Elsőként a főzött krémet készítsd el úgy, hogy egy hőálló tálban a tojások sárgáit kikevered 7dkg xilittel, a liszttel és a vaníliával, majd a tejjel lassan sűrűre főzöd.
- Ezt követően a vajat keverd habosra a maradék xilittel!
- Ha kihűlt a főzött krém, akkor kis adagokban belekeverheted a vajas krémbe.
- Ha kész, a krémet simítsd a tésztára!
A feltét elkészítése
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 1 dkg Xilit
- 4-5 dkg étcsoki
- 1 tk olaj
Hogyan készítsd el?
- A tejszínt verd keményre a xilittel!
- Az így kapott habot simítsd el a krémes tészta tetején!
- Olvaszd fel a csokit az olajjal a gőz felett, majd esztétikusan csorgasd a süti tetejére!
- Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni hűtőben, hogy a krém némileg megszilárdulhasson és az ízek összeérhessenek!