Edzés után:
Az egyetlen időpont, amikor indokolt a gyorsan felszívódó, egyszerű szénhidrátok fogyasztása. Edzés után a glikogénraktárakat a lehető leggyorsabban (edzést követő 30-60 perc) kell visszatölteni, amelyre az egyszerűsített szénhidrátok nyújtanak megoldást. Ráadásul a fehérje beépülését is elősegíti.
Este:
Lefekvés előtt 2-3 órával érdemes enni, lassú felszívódású szénhidrátot, vagy esetleg egy adag kazein fehérjeturmixot inni.
Ezen kívül fontos, hogy megfelelő mennyiségben oszd el a fehérjét, akár minden étkezéshez, de edzés után feltétlen! Illetve zöld zöldségeket a nap bármely szakaszában fogyaszthatsz! A zsírok fogyasztásáról ITT olvashatsz bővebben, ha valóban elszántnak érzed magad a fogyás tekintetében.
Ha elolvastad ezt a hosszú a cikket, akkor nem hagyhatlak egy szuper recept nélkül elmenni az oldalról, úgyhogy egy egyszerű és egészséges ebédötletet osztok most meg veled!
Csirkés édesburgonyás tál receptje
Hozzávalók:
Ez a mennyiség körülbelül 5 adagnak felel meg.
- 60 dkg édesburgonya
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg kelkáposzta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 teáskanál citromlé/ limelé
- Ízlés szerint: só, bors
Elkészítése:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csirkemellet megmossuk és kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Kevés (körülbelül 2 evőkanál) olívaolajon megpirítjuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint meglocsoljuk egy kis limelével vagy citromlével. Ha megpirult, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és 2-3 perc alatt készre sütjük.
Az édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk és tetszőleges, lehetőleg egyforma méretű darabokra vágjuk. Tetszőleges tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és 20-25 perc alatt megsütjük az előmelegített sütőben.
Miközben az édesburgonya sül, alaposan megtisztítjuk és kinyomkodjuk a kelkáposztát, hogy a lehető legkevesebb vizet engedje majd magából.
Amikor már majdnem teljesen puha az édesburgonya, hozzáadjuk a csirkemellet és a kelkáposztát. Körülbelül 10-15 perc alatt összesütjük.
Tálalás:
Én tálaláskor egy avokádóval együtt, valamint friss bazsalikommal díszítem, egészítem ki.