Tanulj új konyhatrükköket
Az önmagában már remek alap, hogy kiismered magadat a konyhában, és el tudsz készíteni néhány egyszerű, de nagyszerű receptet. Ha azonban hajlandó vagy képezni egy kicsit magadat, és nem félsz új dolgokat kipróbálni, akkor rengeteg újdonságot sajátíthatsz el – csupán némi kíváncsiságra és jó forrásokra lesz szükség hozzá!
Habár a nyomtatott útmutatók manapság hamar elavulnak, egy jó recept bármeddig kiállja az idő próbáját. Ha valami finom volt 20 évvel ezelőtt, az finom lesz 20 év múlva is. Nézz utána, hogy mely receptkönyvek felelnek meg saját étrendednek, és szerezz be legalább egyet, hogy új ízeket fedezhess fel. Az interneten továbbá szintén rengeteg receptet találsz, a főzős YouTube csatornákról nem is beszélve!
Készíts magadnak saját ennivalót a munkahelyedre
Akár ritkábban szeretnél megfordulni a munkahelyi ebédlőben, akár a rendszeres élelmiszervásárlásokon próbálsz időt spórolni, az ennivalók otthoni elkészítésével nem csak pénzt takaríthatsz meg, hanem azt is tudni fogod, hogy pontosan mi kerül a tányérodra.
Manapság temérdek alkalmazás segít ebben, de a jó öreg papír és toll sem fog cserben hagyni (ha nem felejted otthon bevásárlólistáidat). Nem árt beszerezni néhány műanyag, légmentesen zárható ételhordót, amikbe eloszthatod az egy-egy napi adagokat (akár frissen, akár maradékként), így még ezzel sem kell majd minden este (vagy reggel) foglalkoznod.
Táplálkozz egészségesebben
A klasszikus „most már tényleg elkezdek odafigyelni arra, hogy mit eszek” fogadalom. Ha sikerül betartanod az eddig felsoroltakat, akkor az már fél siker, hiszen, ha többet főzöl magadra, és te válogatod ki, hogy miből készíted el fogásaidat, akkor ezek mind segítenek majd egészségesebben táplálkozni. A kérdés ezek után már csak az, hogy mit is kéne enni.
Bizonyára már a füleden jön ki a „fogyassz több zöldséget és gyümölcsöt” mantra, de hidd el, jó okkal hallod ezt mindenhol. A növényi rostok, ásványi anyagok és tápanyagok mind nagyon hasznosak a szervezet számára, de a teljes kiőrlésű élelmiszerek, a zsírmentes húsok és a diófélék is jó, ha rendszeresen a tányérodra kerülnek.