A protein szeletek nagyon elterjedtek főleg azok körében, akik szeretnének edzéssel nagy, és látványos izmokat elérni. Nem véletlenül fogyasztják, de sajnos a legtöbb ilyen protein szelet elérhetetlen áron van jelen a piacon, és az ízük sem túl jó. Most egy elképesztően finom, és könnyen elkészíthető protein szelet receptet mutatunk, mellyel, sokkal könnyebben, és olcsóbban érheted el edzés után a kívánt eredményt.
Ki ne szeretne tökéletes, izmos testet magának? Tenni azonban sokkal kevesebben hajlandóak érte. Ha te azok táborát erősíted, akik nem szeretnének örökre a testükkel elégedetlenek táborába ragadni, akkor biztosan körülnéztél már a testépítés keszekusza világában. A sok fehérje por, és protein szelet között nagyon nehéz eligazodni, még nehezebb kevés pénzből megtalálni a tökéleteset, aminek az íze is passzol hozzánk, és örömmel képesek vagyunk fogyasztani a kár mindennap is. Ha te sem szeretnéd a termékek marketingje miatt vagyonokat kiadni a tökéletes alak eléréséért, akkor neked való ez a könnyű, és hihetetlenül ízletes protein szelet recept.
A fehérjék jellemzői
A fehérje az izmokat építő aminosavakból áll. A nap során különböző időpontokban fogyasztva tápanyagot adhatsz velük az izmaidnak, hogy regenerálódjanak, erősödjenek és látványosabbak legyenek, mint valaha. A Biológiai érték (BV) azon élelmiszerből felszívódott fehérje mennyiségének a mérőszáma, amely a szervezetet felépítő fehérjékbe beépül. Ez az érték mutatja meg, hogy a felbomlott fehérje milyen mértékben használható fel a szervezetet felépítő sejtek fehérjeszintézisében. Tehát nem árt, ha erre az értékre mikor a protein szeletek, és a fehérje porok kavalkádja között válogatsz, külön figyelmet fordítasz. Ahhoz, hogy ne menjen rá a gatyád is alkalmazd ezt a csodás receptet, ami amellett, hogy olcsó, még finom is, így már semmi sem állhat a tökéletes izomzat útjába.
Hozzávalók
- Fél csésze zabpehelyliszt
- Fél csésze fehérje por (bármilyen lehet, könnyedén beszerezhető több fajta is)
- 1 apró csipet só
- 3 evőkanál chia mag
- 2 ek csésze mandulatej
- Fél ek jó minőségű juharszirup
- 1 tk vanília
- 3 evőkanál Matcha por
- Csipetnyi nyers kakaóbab
- Fél ek mandulavaj
Rendkívül egyszerűen elkészíthető, nincs más dolgod, mint a mandulatejbe áztasd bele a chia magot, majd amíg áll, körülbelül 20 percig, addig béleljünk ki egy tepsit, lehetőség szerint sütőpapírral, így garantáltan nem fog leragadni. Ezután a zabpelyhet daráld le liszté, de már előre csomagoltan is kapható néhány boltban, majd keverjük össze egy nagy tálban a fehérjeporral, a matchával, a sóval, és a kakaóbabbal.
Ezután a folyékony alapanyagokat is szépen lassan adjuk hozzá, és a beáztatott chia magot is. Jó alaposan keverd össze, majd a tepsiben oszlasd el egyenletesen. 20 percre helyezd be a tepsit a mélyhűtőbe, majd vágd fel kedved szerint az elkészült protein szeletet. Ha légmentes tárolóba teszed, és hűtőben tárolod, akár 1 hétig is bátran fogyaszthatod. Ugye, hogy mennyire könnyen elkészíthető?!