Napjainkban egyre több nőt érint a narancsbőr kialakulásának problémája. Egészségtelenebbül étkezünk és az életmódunk is sokat változott. Főként ülőmunkát végzünk, keveset mozgunk, rendszertelenül étkezünk és nem jut elég időnk a pihenésre. Legalább ezeket az ételeket száműzzük, hogy ne engedjük kialakulni a narancsbőrt!
Ahhoz, hogy megelőzzük a narancsbőr kialakulását, vagy legalább ne tegyünk rá még egy lapáttal a helyzet súlyosságára, érdemes néhány élelmiszert elkerülni. Ezek között viszont egészen megdöbbentő és elkeserítő dolgok is vannak, amiktől – bevallom – még nekem is nagyon nehéz lesz megválni. Szóval a narancsbőr elkerülése érdekében fektessünk nagyobb hangsúlyt az étkezésünkre, és amennyire csak tudjuk, iktassuk ki az alábbi élelmiszereket. Emellett nagyon fontos a rendszeres mozgás, naponta sétáljunk legalább fél órát, és most, hogy beköszöntött ez a gyönyörű tavasz, menjünk gyalog, vagy biciklivel a munkahelyünkre. És, ami még nagyon fontos, igyunk meg naponta legalább 2 liter tiszta vizet!
Ezeket az élelmiszereket pedig ideje kiiktatni az étrendünkből.
1. Édességek
Nehéz lehet lemondani az édességekről, annak aki legszívesebben egész nap nassolna, de amint meglátja a kialakuló narancsbőrt a combján, azonnal könnyebb lesz a lemondás! Szóval a süteményeknek, palacsintáknak, fánkoknak, csokoládéknak menniük kell! Az édességek nagy része ugyanis nem csak rengeteg cukrot, de transzzsírokat is tartalmaz. A cukrok fogyasztásuk után pedig nem alakulnak energiává, hanem lerakódnak a szervezetünkben, zsírok formájában.
2. Zsíros élelmiszerek
Azok az élelmiszerek, amelyek túl sok egészségtelen zsírt tartalmaznak, nincsenek jó hatással a szervezetünk működésére, és emiatt nagyban hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához. Mindenképp kerüljük a mértéktelen pizzafogyasztást, az indokolatlan hamburgerezést, az olajban, zsírban sült élelmiszereket, legfőképp a gyorskajákat. Ezek a zsírok narancsbőr formájában fognak visszaköszönni a combon, és a hasi részen. Tiltó listára kerül még a margarin, a zsíros tejszín, szalámi, párizsi, és a feldolgozott élelmiszerek is.
3.Só
A túlzott sófogyasztás lassítja a vesék munkáját és megakadályozz a méreganyagok kiürülését a szervezetből, ezért mindenképp a mértékletes sófogyasztás javasolt.
4.Szénsavas üdítőitalok
Ezek a cukros löttyök nem tesznek jót sem a bőrünknek, és úgy általában véve az egészségünknek sem. Igyunk inkább friss, szénsavmentes vizet, lehetőleg legalább 2 literrel naponta.
5.Kávé
Hát személy szerint én itt keseredtem el leginkább. A kávé habár nagyon hatékony narancsbőr ellen, de csak akkor, ha külsőleg, bőrradír formájában használjuk. Keverjünk el 2-3 evőkanál kávézaccot, vagy nyers kávét 2 evőkanál olívaolajjal, és ezzel dörzsöljük át a bőrünk. Ez serkenteni fogja a vérkeringést, és megakadályozza a narancsbőr kialakulását. A koffein belsőleg fogyasztva azonban nem túl hasznos, és hozzájárul a narancsbőr kialakulásához. Nem is tudom, hogy fogom kibírni kávé nélkül!
6.Péksütemények
Naponta rendszeresen fogyasztunk olyan élelmiszereket, amikben finomított liszt található. Ezek élesztő tartalmuk miatt nehezen emészti meg a szervezetünk. Fogyasszunk inkább élesztő nélküli, teljes kiőrlésű búzából készült péksüteményeket.
7.Szószok
A majonéz, a mustár, a ketchup, és minden más előre elkészített bolti szósz felelős lehet a narancsbőr kialakulásáért. Ne aggódj, nem kell teljesen lemondanunk ezekről a finom szószokról, de boltit nem használhatunk, csak az általunk készített, hozzáadott adalékanyagok nélküli változatot ehetjük biztonsággal.