Fogyókúrás, diétás halételek
Zöldséges hal
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg hal
20 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
20 dkg gyalult...
Elkészítés: A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk egy lábasban a burgonyát, a répát, és a gombát. Egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a...
Rácponty
Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:
40 dkg sovány hal,
40 dkg tisztított burgonya,
10 dkg kockázott...
Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk. A halat leöblítjük, besózzuk, és kevés olajon picit elősütjük. A megmaradt olajon a kockázott...
Busafilé kertész módra
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg busaszelet
40 dkg burgonya
1...
Elkészítés: A zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük a fűszerekkel, és olajjal kikent tűzálló edénybe simítjuk.
Ráhelyezzük a busafiléket, az egészet leöntjük, egy nyers...
Tárkonyos halfilé
Hozzávalók: 60 dkg tőkehalfilé
6 dkg vaj
citromlé
friss vagy szárított tárkonylevél
só
Elkészítés: A fagyasztott tőkehalfilét fölengedjük, citromlével meglocsoljuk, sózzuk és megszórjuk tárkonylevéllel. Vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük a...
Tonhal vajon sütve
Hozzávalók: 4-6 szelet tonhal,
3 dl tej,
10 dkg vaj,
1/2 citrom leve,
olaj a sütéshez,
só
Elkészítés: A halszeleteket fagyottan a tejben áztatjuk. Ha kezd felengedni, kiszedjük és lecsepegtetjük, majd sózzuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, de mikor a másik...
Paradicsomos halas tészta
Hozzávalók: 4 személyre:
2 szardínia konzerv
2 nagy sűrített paradicsom konzerv
25 dkg durumtészta
fűszerek, olaj vagy margarin, pici liszt
Elkészítés: A lisztet az olajon elkeverjük, erre öntjük rá a paradicsomkonzerveket. Kevergetés mellett megfűszerezzük ízlés szerint (én sót, picike pirospaprikát, kis édesítőt,...
Tonhal aszalt szilvával
Hozzávalók: Tonhal aszalt szilvával
Hozzávalók:
• 600g tonhal (vagy busa)
• 2dl csontlé
• 10g...
Elkészítés:
A felengedett, szeletekre vágott halat sózd, és egy citrom levével kend be. Egy óra állás után tegyél minden szeletre egy-két szem szilvát, göngyöld fel, és...
Zöldséges halragu hollandi mártással
Hozzávalók: Hozzávalók:
60 dkg Szt. Péter halfilé
35 dkg zöld spárga
1 db citrom
20 dkg bébirépa
1 dl fehérbor
olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
só, bors
...
Elkészítés: A tojások sárgáit felverjük. A tejszínt vízgőz felett felforrósítjuk, beleöntjük a sárgákat, majd a vajat. Közben folyamatosan kevergetjük, reszelt citromhéjjal...