Gluténérzékeny vagy és le kellett mondanod olyan finomságokról, mint a hagyományos palacsinta? Ne szomorkodj miatta, ugyanis sokkal jobbat mutatok! Három gluténmentes palacsinta receptet, ami nem csak egészségesebb, de még finomabb is, mint az eredeti! Mi a titok?
Egészséges palacsinta recept: Hajdinás palacsinta
Hozzávalók:
- 25 gramm kukoricaliszt
- 25 gramm hajdinaliszt
- 25 gramm kukoricakeményítő
- 1 csomag bio vaníliás cukor
- 1 evőkanál nádcukor
- csipetnyi só
- 2 darab tojás
- 2,5 dl langyos növényi tej (Készítsd el házilag, ITT találod a receptet hozzá!)
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
A tojás kivételével a többi hozzávalót jól összekeverjük és 1 órát pihentetjük. A tojásokat habosra felverjük, majd a tejes palacsintatésztával összekeverjük. Felforrósított palacsintasütőbe pici kókuszolajat öntünk, kis merőkanállal beleöntjük a tésztát, majd mindkét oldalát 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
A palacsintákat tetszés szerint tölthetjük lekvárral, almapürével, mogyorókrémmel, túrós töltelékkel.
Egészséges palacsinta recept: Zabpalacsinta, kicsit másképp
Hozzávalók:
- 200 gramm gesztenyeliszt
- 200 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
- 2 darab tojás
- 6- 8 dl rizstej (Készítsd el házilag, ITT találod a receptet hozzá!)
Elkészítése:
Elkészíteni roppant egyszerű, pontosan úgy kell, mint a hagyományos palacsintát. Hagyni kell állni, minimum fél órát, ezalatt még sűrűsödik a tészta, majd vissza kell hígítani sütés előtt.
Mindkét liszt hasonlóan viselkedik, ragadós és nyúlós, ami palacsintatésztának tökéletes!
Korábban megosztottam a kedvenc zabpalacsintám receptjét, amit rengetegen el is készítettetek. Ezúton is köszönjük a képeket a facebook oldalunkon! Azt a zabpalacsintát szoktam általában én is elkészíteni, viszont ez a gluténmentes változat is nagyon finom! Aki esetleg gluténérzékeny, mindenképpen próbálja ki és kedve szerint ízesítse!
Egészséges palacsinta recept: Paleo palacsinta
Hozzávalók:
Nekem ebből a mennyiségből 8 darab palacsinta lett a végeredmény, de kicsi a palacsintasütőm, úgyhogy körülbelül 5-6 darabra számolj.
- 3 evőkanál mandulaliszt
- 1 evőkanál kókuszliszt
- 2 darab tojás
- 1 dl szódavíz
- késhegynyi szódabikarbóna
- fél evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál xilit (porcukorra ledarálva)
Elkészítése:
Egy tálba beleütjük a tojásokat, vizet, mandulalisztet, xilitet, kókuszlisztet, a kókuszzsírt és a szódabikarbónát. Kézi habverővel jó fél percig keverjük. Kicsit bezsírozott teflon serpenyőbe mindkét oldalát megsütjük, mint a palacsintánál.