A betegségeket is elkerülheted, ha odafigyelsz
Étrend
Nem csak a nehéz, és káros ételek elkerülésével tehetsz a gyulladások kialakulása ellen. Fontos, hogy tudd sok olyan élelmiszer, és alapanyag van, ami már önmagában is gyulladáscsökkentő hatással bír. A vizsgálatok összekapcsolták a mediterrán étrendet - amely zsíros halakban, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban, diófélékben és hüvelyekben gazdag - a gyulladás alacsonyabb szintjével. Kutatásaik során ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy a mediterrán országokban lakóknál sokkal kevésbé alakultak ki gyulladásos tünetek, ami az étrenddel volt kapcsolatba hozható. Ha belegondolunk, rájöhetünk, hogy ezen országok lakói sokkal kevesebb gyorsételt, és készételt fogyasztanak, mint mondjuk mi itt Magyarországon.
Az étrend váltáson kívül lehetőséged van még jobb eredményt elérni, ha olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztasz amik már alapvetően hordozzák magukban a gyulladáscsökkentő hatást. Ilyen gyümölcs például a gránátalma, mely amellett, hogy nagyon sok antioxidánst tartalmaz, erősen gyulladás csökkentő is, ezért fogyasztásával, jelentősen csökkentheted a gyulladást a szervezetedben. Ezen kívül bár nagyon kevesen tudják, a méznek is nagyon erős a gyulladást csökkentő képessége. A méz ráadásul elég különleges, mert nem csak belsőleg használhatod, hanem külsőleg is.
Nagyon kevesen tudják, de egy sebre kenve, segít begyógyítani azt. Erre azért képes, mert nagyon erős fertőtlenítő hatás is van, ezért mindenképpen ajánljuk valamilyen formában történő alkalmazását. Fontos megjegyezni, hogy ezen ételek fogyasztása, nem fog egyik pillanatról a másikra eredményt hozni. Ezeket kúraszerűen érdemes alkalmazni, és akár egy év is eltelhet mire könnyen észrevehető eredményt hoznak. De mindenképpen megéri többet fogyasztani az ilyen ételekből, mert nem csak gyulladáscsökkentő hatásuk kivételes, de a vitamintartalmuk is nagyon hasznos szervezetünk számára.
A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!