notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyümölcskrémleves a hidegebb napokra

hirdetes

Gyümölcskrémleves a hidegebb napokra

SFV

Nyáron gyümölcslevest enni igazán egyértelmű, mondhatni, már-már mainstream dolog. Télen azonban kevesen vágyakozunk hűsítő finomságok után, inkább megmelegedni szeretnénk egy-egy forró ital, vagy leves társaságában. Arról nem is beszélve, hogy az ekkor termő gyümölcsök nem feltétlen képezik a klasszikus gyümölcsleves alapját. Mostani cikkemben nagymamám egy igazán különleges, őszi idénygyümölcsökből készült krémlevesének receptjét hoztam el nektek. Lássuk!

Gyümölcsleves idénygyümölcsökből

Bár az eper, a barack, a málna, a meggy a gyümölcslevesek igazi kalsszikusai, nem ezek az egyetlenek, amikből igazán finom krémlevesek készíthetők. A nyári idénygyümölcsök mellett az ősziek is teljes egészében alkalmasak erre a célra, ráadásul igazi őszies ízvilággal kecsegtetnek, így melegen is jóízzel fogyaszthatók. Mostani receptünkben az ősz legikonikusabb gyümölcsei kaptak helyet: aszaltszilvalevest fogunk készíteni almával és vörösborral!


Mi szükséges az almás-vörösboros aszaltszilvaleves elkészítéséhez?

  • 20 dkg aszalt szilva (magozott)
  • hirdetes
  • 2 db alma
  • 2-3 evőkanál nádcukor 
  • 1 dl joghurt (he kevésbé savanyúra szeretnéd, használhatsz tejfölt is)
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 citrom héja (nem reszelve, hanem darabolva!)
  • 3-4 db egész szegfűszeg
  • őrölt fahéj


Hogyan készítsük el az almás-vörösboros aszaltszilvalevest?

  1. Mossuk meg a szilvát és az almát, utóbbit hámozzuk meg, majd mindkettőt vágjuk kisebb darabokra!
  2. Körülbelül 5 dl vízben egy pici sóval, szegfűszeggel, cukorral és a citromhéjjal tegyük fel a gyümölcsöket főni!
  3. Ha a gyümölcsök megpuhultak, egy botmixer segítségével törjük össze a gyümölcsöket, így elkészítve a levesünk alapját!
  4. hirdetes
  5. Keverjük össze a joghurtot a tejszínnel és egy kevés forró levessel, majd folyamatos keverés mellett ezt öntsük hozzá a leveshez!
  6. Tegyük hozzá a vörösbort és annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen a levesünk!
  7. Fahéjjal és cukorral ízesítsük!


Tipp: Tálalásnál tejszínhabbal, pirított manduladarabokkal díszíthetjük aszaltszilvalevesünket!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Aloe vera

Eredete   Az Aloe vera Afrika szubtrópusi, homokos területeiről származik, a... Tovább

Finn szauna

  Alapvető jellemzője a magas hőmérséklet, 80 Celsius fok, alacsony páratartalommal... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges táplálkozás élelmiszer gyümölcs megoldás recept