Tudd meg Te is, hogy melyik kávé elnevezése mit takar és dönts gyorsabban a kávézóban, vagy készítsd el a kedvenc kávékülönlegességed akár Te magad!
Kávézni szinte mindenki szeret. Ráadásul a kávéfogyasztásnak rengeteg előnye is van, ha okosan csináljuk. Azon túl, hogy egy gyors löketet kapunk tőle a felébredéshez, pozitív hatással van szív- és érrendszerünk működésére is, sőt még az agyi funkciók hosszútávú fenntartását is segíti.
Az, hogy kávézni mindenki szeret nem jelenti azt, hogy mindenki ugyanúgy szereti a kávéján. Sokan tartják, hogy az igazi kávészerelmes csakis az lehet, aki tisztán feketén fogyasztja a koffeinbombát, vannak azonban olyanok is, akik bár nem tudják elképzelni az életüket kávé nélkül, mégis számukra a kávézás édes és habos kell, hogy legyen.
Mostani cikkünkben egy kisokost hoztunk nektek a legnépszerűbb kávétípusokról, hogy ne kelljen annyit gondolkodnotok egy-egy kávézóban tett látogatásotokkor az itallap fölött, sőt, ha szeretnétek, Ti magatok is elkészíthessétek otthon a kedvenc kávétokat. Lássuk, mi miből áll!
No.1. Latte
- 2/3 espresso
- 1/3 gőzölt tej
- tejhab
No.2. Americano
- 1/3 espresso
- 2/3 víz
No.3. Espresso
Az espresso az espresso. :)
No.4. Flat White
- 1/3 espresso
- 2/3 gőzölt tej
No.5. Cappuccino
- 1/3 espresso
- 1/3 forró tej
- 1/3 tejhab
No.6. Mocha
- 2/5 espresso
- 2/5 csoki
- 1/5 gőzölt tej
- igény szerint tejszínhab
No.7. Caffe Affogato
- 3/5 vaníliafagyi
- 2/5 espresso
No.8. Macchiato
- dupla espresso
- egy kevés gőzölt tej
No.9. Café au Lait
- ½ hosszúkávé
- ½ gőzölt tej
No.10. Jegeskávé
- jég
- lehűtött hosszúkávé