notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ínycsiklandó receptek spárgából 480 kalória alatt!

hirdetes

Ínycsiklandó receptek spárgából 480 kalória alatt!

Ínycsiklandó receptek spárgából 480 kalória alatt!

3. Spárgás zöldhagymás paprikás fritatta


Egy jó fritattát (olasz tojáslepény) bármilyen zöldséggel meg lehet csinálni, de a következő recept főszereplője természetesen a spárga lesz. Kevés kalória, jó adag fehérjével!

Hozzávalók:


• 12 szál közepes méretű spárga
• 1 közepes méretű piros bell paprika, feldarabolva
• 1 teáskanál olívaolaj
• 1/2 bögre (50g) zöldhagyma, feldarabolva
• 1 teáskanál szárított kakukkfű
• 150g 0%-os sima görög joghurt
• 3 nagy tojás
• 6 nagy tojás fehérje

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Végy egy kb. 25 cm mély pitesütő tálat, és vékonyan fújd le olajjal.


2. Vágj vissza 7,5cm-nyit a spárgák végéből, a maradék puha részeket pedig vágd 1cm-es darabokra, és tedd őket félre.


3. Kend szét egyenletesen az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és melegítsd közepes, vagy magas hőfokon. Tedd bele a feldarabolt paprikát, hagymát, és a spárga puha részeit (ne a végüket), majd sautézd őket két percig. Amikor a paprikák megpuhulnak, add hozzá a kakukkfüvet is, és kevergesd őket még néhány másodpercig.


4. Ez után vedd le a serpenyőt a lángról és hagyd hűlni 5 percig.


5. Végy egy nagy tálat, és verd puhára benne a joghurtot, a tojásokat, és a tojásfehérjéket. Ebbe aztán keverd bele a lehűlt zöldségeket, és öntsd az egészet az első lépésben előkészített pitesütőbe.


6. Ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd egyengesd simára a tetejét, és szórd rá a spárgahegyeket, amiket korábban levágtál a szárakról. Mindez mehet a sütőbe 35 percre,
amíg a közepe fel nem duzzad.


7. Hagyd hűlni 5 percig, majd szeleteld fel szükség szerinti méretekben. A kihűlt maradékokat legfeljebb 4 napig tárold hűtőben, jól lezárt tárolóban.

hirdetes

4. Garnélarákos-spárgás zoodle


Ezt az ízletes egészségbombát mindössze 20 percbe telik elkészíteni, és csupán néhány egyszerű hozzávalóból áll. Hogy mi az a zoodle? A metélt cukkini angol neve – ez helyettesíti majd a tésztát a fogásban. Tipp: ha nincs spirálvágód, akkor simán csak reszeld a cukkinit hosszú, vékony szeletekre.

Hozzávalók:


• 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
• 450g spárga, durván 2,5cm-es darabokra szeletelve
• 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
• 1/2 teáskanál só
• 1 teáskanál pirospaprika-pehely
• 1/4 teáskanál fekete bors
• 450g garnélarák, megtisztítva
• 2 evőkanál friss citromlé
• 2 közepes méretű cukkini, spirálosra vágva

• Némi friss petrezselyem (csak díszítés gyanánt)

Elkészítés:


1. Melegítsd fel az olajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon.


2. Helyezd bele a spárgát, a fokhagymát, a sót, a paprikát, és a borsot, majd süsd ezeket 2 percig, miközben sűrűn kavargatod.


3. Add hozzá a rákot, és süsd az egészet további 4 percig, szintén rendszeres kevergetéssel. Végül add hozzá a citromlevet is, majd miután a rák kellően átsült, helyezd az egészet egy tányérra, és hagyd, hogy lehűljön.


4. Ugyan ebbe a serpenyőbe helyezd bele a „cukkinitésztát”, és sautézd 1-2 percig. Ez után öntsd vissza rá a garnélarákos keveréket, és keverd össze alaposan. Végül vedd le a lángról.


5. Végül jöhet a petrezselyem díszítésnek (ha szeretnél), és már tálalható is.

5. Csípős-savanyú leves spárgával és tofuval


hirdetes
Édes-savanyúról már biztos hallottál, de gondoltad volna, hogy a csípős is jó párosítás lehet a savanykás ízek mellé? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy mindezt egy egészséges zöldségekkel teli levesben próbálhatod ki, ami mentes az éttermi adalékanyagoktól, és saját szájízedre készítheted el? Nézzük!

Hozzávalók:


• 4 bögre (960ml) sózatlan zöldség alaplé
• 2 közepes méretű szárított shiitake gomba
• 2 teáskanál (10ml) tamari szójaszósz
• 340g kemény tofu, leszűrve
• 1/4 bögre 60ml rizsecet
• 1 evőkanál (15ml) kukoricakeményítő
• 1 1/2 teáskanál (7,5ml) őrölt fekete bors
• 1 bögre (240ml) répa, feldarabolva
• 10 szál spárga, feldarabolva
• 125g cukorborsó, hüvelyestől
• 1 teáskanál (5ml) szezámolaj
• 1/4 bögre (60ml) zöldhagyma, feldarabolva

Elkészítés:


1. Egy nagy lábasban keverd össze az alaplevet, a száraz gombákat, és a tamarit, majd forrald fel őket. Vedd lejjebb a lángot alacsonyra, és melegítsd így 10 percig, hogy az alaplé átvegye a gomba ízét.


2. „Csomagold be” a tofut egy tiszta konyharuhába, és óvatosan nyomd össze, hogy kinyomd belől a maradék vizet, majd vágd kockákra.


3. Végy egy bögrét, majd verd össze benne a rizsecetet, a kukoricakeményítőt, és a borsot, majd tedd félre.


4. Add hozzá a lábashoz a répát, majd vedd fel a lángot közepesre, és melegítsd így 5 percig. Add hozzá a spárgát, a borsót, a tofut, és a szezámolajat, majd keverd bele a rizsecetes keveréket is. Kevergesd 2 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, és a leves sűrűvé, csillogóvá nem válik.


5. Ez után nem maradt más hátra, mint belekeverni a zöldhagymát és tálalni!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Ingersűrűség

  A terhelési és pihenési fázis közötti időbeli viszonyt jelzi az egyes edzéseken,... Tovább

Szénhidrát

  A szénhidrátok a szén és a víz kombinációi, melynek legegyszerűbb formája a cukor.... Tovább

Tovább a lexikonra
alakformálás diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fitness fogyás fogyókúra kalóriabevitel recept táplálkozás