Remekül passzol a tiszta és egészséges táplálkozásba. Egy finom saláta kiválóan fel tudja dobni a főétkezéseket.
A salátának nem kell unalmasnak lennie, és mindig ugyanazokból a zöld kis levélkékből állnia. Itt van néhány kedvenc receptem, ami ínycsiklandozó, de emellett egészséges is!
Kecskesajt saláta:
Keverd össze a salátaleveleket apróra vágott paradicsommal, egy fél paprikával, 1 céklával és dióval. Adjunk hozzá 60 dkg feta sajtot és tálaljuk teljes kiőrlésű kenyérrel
A dió elrágcsálása segít fenntartani a magnézium szintünket és alacsonyan tartani a stressz szintünket, aminél nincs is jobb egy nyári napon
Rák és avokádó saláta:
Vegyünk egy nagy tengeri rákot. Szedjük ketté a barna és a fehér húsát, és tegyük külön tálba. A barna húshoz tegyünk 100 ml tejszínt és egy fél citrom levét. Ezután vágj apróra 12 db koktél paradicsomot. Kockázd fel az avokádót. Tedd a paradicsomot és az avokádót egy tálba. Tegyünk hozzá egy csomag rukkolát, és egy fél citrom levét, majd 3 evőkanál olívaolajt. Adjuk hozzá a fehér húst és keverjük össze. A tetejére tegyük a barna rákhúst és tálaljuk.
A rák húsa kifejezetten egészséges, mert tele van fehérjével, és Omega3 zsírsavakkal. A magas fehérje tartalma miatt ajánlott edzés után fogyasztani a rák húst. Próbáld ki egy reggeli edzés után!
Brokkoli saláta
Szedjünk szét 1-2 fej brokkolit kis rózsáira, és blansírozzuk őket 2 percig már forrásban lévő vízben. Csöpögtesse le, majd tegye félre őket száradni. Süssön meg 4-5 szelet bacont olyan ropogósra, amilyenre csak tudja, majd tördelje őket apró darabkákra. A brokkolit keverje össze a bacon-el, adjon még hozzá egy evőkanál extra szűz olíva olajat, és két evőkanál fehér borecetet, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, és szórja meg 1 evőkanál apróra vágott snidlinggel.
Mindannyian tudjuk mennyire fontos zöldséget enni minden nap. A brokkoli tele van vitaminokkal, rosttal és ásványi anyagokkal, káliummal, magnéziummal és C-vitaminnal. A sportolói élet egyik legfontosabb zöldsége, és ez csak néhány előnye volt.