Egy teljes ételcsoport kizárása
„Amikor valaki megpróbál súlyt leadni, gyakran lemondanak egy egész ételkategóriáról, mint például a szénhidrátokról vagy húsokról. Ez azonban kiegyensúlyozott étrendhez és számos tápanyag kieséséhez vezet. A legtöbben ráadásul képtelenek lennének csak úgy felhagyni valaminek a fogyasztásával – mindig azt mondom, hogy ha nem tudsz életed végéig lemondani róla, akkor ez a diéta nem működhet hosszú távon.” – Sarah-Jane Bedwell
Ételek helyettesítése folyadékkal
„A zöld italok és gyümölcsturmixok nagyon népszerűek mostanában, és sokan inkább ezekkel helyettesítenek más ételeket. Sajnos azonban ezek gyakran nem tartalmazzák megfelelő mennyiségben a szükséges tápanyagokat. Sokból hiányoznak a rostok és a fehérjék, amik nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A gyümölcsturmixok pedig általában tele vannak cukorral és édesítőszerekkel.” – Maxine Yeung
Túl kevés kalória bevitele
„Egy rendkívül gyakori buktató az embereknél a kalóriaszámolás csapdája. Sok nő keres fel azzal, hogy nehezükre esik a napi 1,200 kalóriás étrend követése, és azt szeretnék tudni, hogy mivel érhetik el, hogy ne érezzék magukat olyan üresnek egész nap. Az én válaszom: egyenek többet! Egy olyan kultúrában élünk, ahol az emberek megrögzötten számolják a kalóriákat, és ez gyakran fontos tápanyagok hiányához vezet, amik sokkal többet segítenének, ha bekerülnének a szervezetünkbe – igen, a fogyásban is. Mindig próbálok segíteni az ügyfeleimnek azzal, hogy a kalóriák számolásáról átszoktatom őket a tápanyagok számolgatására, mert az, hogy MIT eszel legalább olyan fontos, mint az, hogy mennyit eszel belőle.” – Emily Cope-Kyle
Az egészséges zsírok kerülése
„Rengetegen beleragadtak a 70-es, 80-as és 90-es évek zsírfóbiájába, és inkább alacsony zsírtartalmú, vagy teljesen zsírmentes ételeket fogyasztanak. Egy mérsékelt mennyiségű zsírra mindenkinek szüksége van, hiszen ez segít a jóllakottság érzésének elérésében. Mások a zsírokat szénhidrátra cserélik, ami, mint tudjuk, rossz hatással van az egészségünkre és a súlyunkra. Egy kis egészséges zsírtól tehát ne ijedjünk meg – jöhetnek a magvak, diók, olajok, szója és tejtermékek!” – Alissa Rumsey