notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így készítsd el a minden-mentes aranygaluskát vegán módon recepttel

hirdetes

Minden-mentes aranygaluska - így készítsd el!

SFV

Fogyókúrázol, vegetáriánus vagy vegán életmódot élsz, esetleg ételérzékenységgel küzdesz? Így bizony nehéz lehet gyerekkorod kedvenc ételeit fogyasztani, főleg, ha azok olyan finomságok, amik leginkább nálunk népszerűek. Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogy hogyan készíts aranygaluskát teljesen vegán, glutén-, laktóz-, tojás- és szójamentes módon!

Minden-mentes aranygaluska

Erre a receptre még hónapokkal ezelőtt akadtam az internet berkeiben, mikor be akartam bizonyítani a nagyimnak, hogy a veganizmus bizony nem az ördögtől való, és simán elkészíthető a legtöbb tradicionális finomság is úgy, hogy semmi köze az állati eredetű termékekhez, és a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja. A nagyit sikerült meggyőznöm, remélem Ti is elkészítítek ezt a csodás finomságot, és titeket is sikerül. Lássunk is neki!


Mi szükséges a minden-mentes aranygaluska tésztájának elkészítéséhez?

  • 25dkg    barna rizsliszt    
  • 10dkg    tápióka keményítő    
  • 10dkg    kölesliszt    
  • 2dkg    útifűmaghéj    
  • 2dkg    útifűmaghéj őrlemény    
  • 1csom    sütőpor    
  • 2ek    édesítő    
  • 5.5dl    víz    
  • 2.5ek    citromlé    
  • hirdetes
  • olaj (a kenéshez)    
  • kölesliszt (a nyújtáshoz)   


Mi szükséges a minden-mentes aranygaluska szórásának elkészítéséhez?

  • 25dkg    darált dió    
  • édesítő    
  • kókuszolaj a kenéshez    


Mi szükséges a sodó elkészítéséhez?

  • 5dl    kókusztej    
  • 1.5dl    natúr növényi tejszín    
  • édesítő    
  • 2.5ek    almaecet


Hogyan készítsd el a minden-mentes aranygaluskát?

  1. Ahhoz, hogy az aranygaluska tésztáját elkészítsük, első lépésként az aranygaluska tésztájához a liszteket, az utifűmaghéjat és annak őrleményét, a keményítőt, a sütőport és az édesítőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
  2. A nyújtótáblát enyhén beszórjuk kölesliszttel, majd ezen az alapon kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. hirdetes
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd kevés diót szórunk a papírra és egy sorban szorosan egymás mellé pakoljuk a tésztakorongokat. Vékonyan beolajozzuk őket, megszórjuk dióval, majd újabb tésztaréteg következik, s a folyamatot addig ismételjük, míg a tészta el nem fogy. 180 fokra előmelegítőben az egészet kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  5. A sodó elkészítéséhez a kókusztejet felmelegítjük és édesítjük, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt és az egészet összeforraljuk.


Tipp #1: A kókusztejet helyettesítheted egyéb növényi tejekkel is, amelyekből tudsz alapvetően édesítettet, sőt ízesítettet venni, így nem kell pluszban édesítőszert adagolgatnod.


Tipp #2: Ha nem ízesített növényi tejjel dolgozol, használj vaníliaaromát! Szuperül feldobja!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Obezitás

Az obezitás az elhízás latin neve. Tovább

Tovább a lexikonra
diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer étrend fogyás megoldás nassolás recept táplálkozás