Te is emlékszel a nagyi ínycsiklandozó mákosgubájára, vagy esetleg az iskolai sodós piskóta után ácsingózol? Mostani receptünkben mindkettőre találsz egy egészséges alternatívát!
A guba elkészítése
Hozzávalók
- 20dkg (gluténmentes) bagett
- 7dl mandulatej
- 1tk vanília őrlemény
- 6ek eritrit
- 1db citrom reszelt héja
- 10dkg darált mák
Hogyan készítsd el?
- Szeleteld fel a bagettet 3-4 centis karikákra!
- A mandulatejet keverd össze az eritrittel és a citromhéjjal, majd egy lábosban melegítsd össze az egészet!
- A bagett felével borítsd be egy hőálló tál alját, majd öntsd rá az imént elkészített mandulatejes keverék felét, illetve szórd meg a mák felével!
- Ismételd meg ezt még egy réteggel!
- Hagyd pihenni kicsit (kb. 20-30 percet), majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd készre!
A vaníliaöntet elkészítése
Hozzávalók
- 3dl mandulatej
- 1tk vanília őrlemény
- 2ek eritrit
- 1tk keményítő
Hogyan készítsd el?
- Melegíts fel 2,5 dl mandulatejet ugyanúgy, ahogyan a gubánál tetted vaníliával és etirittel!
- A megmaradt mandulatejben keverd csomómentesre a keményítőt!
- A keményítős keveréket folyamatos kevergetés mellett add hozzá a vaníliás keverékhez, mintha pudingot főznél!