notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mindenmentes szuperkönnyű palacsinta

hirdetes

Pehelykönnyű palacsinta liszt nélkül

SFV
Mindenmentes szuperkönnyű palacsinta

Lisztmentes palacsinta receptje

Az elkészítés menete

  • Pakolj minden hozzávalót egy nagy tálba, ha botmixert vagy valamilyen kézi aprítót használsz, ha nem, akkor a turmixgépbe vagy az ételaprítóba tedd őket!
  • Dolgozd össze, majd hagyd pihenni 15-30percet, hogy a zabpehely megpuhulhasson!
  • Kanalazz egy palacsintányit egy forró serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, vagy amíg fel nem buborékosodik! 
  • Fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is!


Gyakran elhangzott kérdések


No.1. Muszáj hozzá aprítót használnom?


Igen, hogy a zabpehelyhed a liszthez hasonló állagú lehessen. Minél jobb minőségű aprítót használsz, és minél finomabbra őrölöd a zabot, annál inkább pehely-állagú palacsintát kapsz.


No.2. Valóban gluténmentes ez a palacsinta?

hirdetes


Igen. Bár a lisztmentes palacsinta zabot tartalmaz, ha konkrétan erre nem vagy allergiás, akkor fogyaszthatod. A zab természetesen gluténmentes, maximum a feldolgozás során találkozhat olyan anyagokkal, melyek tartalmaznak glutént, ezért mindig figyelmesen olvasd el a címkét!


No.3. Mindenképpen hagynom kell a pépet/tésztát állni?


Igen is, meg nem is. Ha hagyod pihenni, akkor a zab felszívja magát nedvességgel és megpuhul, így lágyabb lesz a palacsintád állaga. Ha nem hagyod állni, akkor laposabb és töményebb palacsintákat kapsz majd.


Tippek

hirdetes
  • Ha az időd engedi, mindenképp hagyd állni a tésztát, hogy a zab megpuhulhasson, így pedig igazán könnyű és lágy palacsintát kapj!
  • Bármilyen tejet használhatsz a recepthez – simát, zsírmenteset, mandulatejet, szójatejet, kesudiótejet, laktózmentes tejet, vagy kókusztejet is.
  • Juharszirup, barna cukor, vagy cukormentes édesítő helyett használj mézet! 
  • Adhatsz a masszához csokicsipszet, áfonyát, málnát, vagy banánkarikákat, de díszítheted is velük az elkészült palacsintákat.
  • Tálald juharsziruppal, áfonyasziruppal, vagy mogyoróvajjal leöntve!


A recept 30 darab palacsinta elkészítéséhez elegendő. Tudom, ez rengetegnek tűnik, de ne felejtsd el, nyugodtan le is fagyaszthatod, ha marad belőle!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Kakukkfű

Latin neve: Thymus serpyllum   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend nassolás recept reggeli táplálkozás